
به گزارش امروزیا احمد نجاتیان در مراسم بازدید از بیمارستان فیروزآبادی و دیدار هیئت مدیره نظام پرستاری شهرری افزود: کمبود نیرو مشکل پرستاران به تنهایی نیست و مشکل نظام سلامت است و مشکل کمبود پرستار در رأس مشکلات نظام سلامت قرار دارد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: کمبود پرستار یک مساله کشوری است و در همه کشور این کمبود وجود دارد. در استان تهران نیز به دلیل تراکم بیمارستان ها و کم بودن تمایل برای ماندن در تهران به دلیل شرایط سخت زندگی با حجم بیشتری از کمبود نیروی پرستار مواجه هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به گزراشی که مدیر پرستاری دانشگاه ایران دادند در کشور میانگین ضریب پرستار به تخت حدود یک است اما در دانشگاه ایران این میزان کمتر و حدود هشت دهم است و این نشان دهنده این است که با بحران جدی کمبود پرستار چه در جذب و چه در نگهداشت مواجهیم.
نجاتیان اضافه کرد: کمبود نیرو از ابتدای دولت چهاردهم به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است و در سازمان نظام پرستاری به عنوان نماینده قانونی جامعه پرستاری سعی کردیم عمده فشار و درخواست را روی چند موضوع اساسی بگذاریم که یکی از آنها حل مساله کمبود نیروست.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اظهار کرد : بر اساس گزارشی که امروز همکاران دادند برخی بخش های بیمارستانی به دلیل کمبود پرستار تعطیل شده و در نتیجه آن مردم آسیب می بینند. بیماران نیازمند خدمات هستند امکانات و زیرساخت فراهم شده اما تامین نیرو با مشکل مواجه است.
وی گفت: نظام سلامت امروز به این نتیجه مهم رسیده که کمبود پرستار یک کمبود حیاتی است. شاید پیش از این تا این اندازه اهمیت نیروی پرستار برای نظام سلامت روشن نبود. برخی مواقع احساس می شد که در گفتمان ها انگار اگر پرستار هم نبود یا کار نکرد اتفاقی نمی افتد اما در سال های گذشته در کشور ثابت شد که این دیدگاه اشتباه است.
نجاتیان ادامه داد: در ماه های گذشته با بعضی از اعتراضات پرستاران و تعطیلی برخی بخش ها در استان های دیگر مواجه شدیم چون کار پرستاران سخت بود و معوقات طولانی داشتند و به اعتقاد من یکی از دلایل مهم این مشکلات قطع ارتباط بین مدیران و پرستاران بود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در برخی استان ها دیدیم که شاید با یک گفتگوی صمیمانه پرستاران شرایط را درک می کردند اما این اتفاق نمی افتاد. در شهرری اما می بینیم ریاست بیمارستان مدیر پرستاری و نظام پرستاری ارتباط بهتری با پرستاران دارند. همین که قبول کردند دفتر نظام پرستاری در بیمارستان باشد نشان می دهد این ارتباط خوب شکل گرفته است و هدفمان مشترک است.
نجاتیان گفت: سازمان نظام پرستاری اگر حرفی می زند حرف دل پرستاران است و اگر ما نگوییم ممکن است از تریبون های دیگر گفته شود. هدف همه ما این است که مردم خدمات بهتری بگیرند.
وی ادامه داد: در این ماه ها بیشتر تلاش سازمان نظام پرستاری صرف موضوع اضافه کار پرستاران شد. اگر امروز مبلغ اضافه کار ۲.۵ برابر شده به معنی افزایش ۲.۵ برابری حقوق پرستاران نیست. به این معنی است که تا امروز نمی توانستیم پرستار را ترغیب کنیم که در بیمارستان کار کند امروز شرایطی را می خواهیم فراهم کنیم که پرستاری جذاب تر شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری بیان کرد: امروز سیستم به این نتیجه رسید که با مبلغ ۲۵ یا ۳۰ هزار تومان دیگر نمی تواند پرستار را مجبور کند ۱۰۰ ساعت در این شرایط سخت اضافه کار بایستد. اگر این افزایش مبلغ اضافه کار اتفاق افتاده است در واقع وزارت بهداشت دارد مشکل خودش را حل می کند.
نجاتیان افزود: اکنون رقابتی بین سازمان ها برای جذب پرستار اتفاق افتاده است. برخی سازمان ها مانند سازمان تامین اجتماعی به بازنشستگان ساعتی ۲۰۰ هزار تومان اضافه کاری پرداخت می کند که اضافه کار بیایند. این نشان می دهد که بازار عرضه و تقاضای پرستاری دچار مشکل شده است و باید کمک کنیم این مسئله را حل کنیم.
وی بیان کرد: افزایش مبلغ اضافه کار با همه فراز و نشیب ها ابلاغ شد و از ابتدای آبان باید مبلغ جدید آن پرداخت شود هرچند باز هم دولت پول آن را نداد و ممکن است فعلا به عهده درآمد های اختصاصی بیفتد اما بالاخره مصوب شد و به عنوان یکی از حقوق قانونی پرستاری باید پرداخت شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: نکته ای که وجود دارد و به خصوص در استان های دیگر بیشتر با آن مواجهیم این است که از سال آینده اضافه کار از محل منابع عمومی پرداخت شود. این موضوع هم باری از دوش بیمارستان ها بر می دارد و هم به عنوان یک حق قانونی پرستار دیگر نگران دریافت نکردن آن نیست.
نجاتیان افزود: این موضوع برای بیمارستان هایی که در پرداخت اضافه کار چندین ماه عقب هستند کمک کننده است. از طرفی هم دست بیمارستان باز می شود که از این منابع برای طرح های دیگر بیمارستان استفاده کند.
وی اد