جاهای دیدنی که در سفر به شیراز باید ببینید
اگه دنبال یه سفر به یاد موندنی و پر از خاطره اید، شیراز همون جاییه که باید برید. این شهر پر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعیه که می تونه حسابی شما رو سر ذوق بیاره.

شیراز، شهر شعر و ادب، شهر گل و بلبل، جاییه که عطر بهارنارنجش هوش از سر آدم می بره و هر گوشه و کنارش یه داستانی از تاریخ و فرهنگ ایران زمین داره. اصلاً نمی شه شیراز رو دید و عاشقش نشد! از باغ های سرسبز و عمارت های باشکوه گرفته تا آرامگاه شاعرای بزرگ و بازارهای سنتی پر از شور و زندگی، شیراز برای هر سلیقه ای یه جور جذابیت داره. اینجا هم می تونید تو دل تاریخ سفر کنید و هم تو طبیعت بکرش غرق بشید، یا حتی تو خیابونای پر از جنب و جوشش، حس و حال زندگی رو از نزدیک لمس کنید. این راهنما قراره بهتون کمک کنه تا بهترین و دیدنی ترین جاهای شیراز رو بشناسید و یه برنامه سفر عالی برای خودتون بچینید.
بهترین زمان سفر به شیراز هم که دیگه نگم براتون! اردیبهشت ماه، وقتی که عطر بهارنارنج تمام شهر رو پر می کنه و هوا هم جون می ده برای گشت و گذار. اون موقع شیراز تبدیل می شه به یه تابلوی نقاشی زنده که آدم دلش نمی خواد ازش چشم برداره. البته هر فصلی از سال، شیراز قشنگی های خاص خودشو داره؛ تابستونش با شب های خنک و باغ های باصفا، پاییزش با رنگ های هزاررنگ و زمستونش با آرامشی خاص.
جاهای دیدنی شیراز: میراثی از تمدن و هنر
شیراز نه فقط یه شهر، که یه موزه زنده از تاریخ و هنره. اینجا هر بنا و هر کوچه اش، قصه ای از گذشته های دور رو براتون تعریف می کنه. آماده اید تا با هم بریم و این زیبایی ها رو از نزدیک ببینیم؟
تخت جمشید؛ نماد باشکوه ایران باستان
وقتی اسم شیراز میاد، محاله که یاد تخت جمشید نیفتیم. این بنای عظیم، نماد افتخار و تمدن ایرانه. تصورش رو بکنید، داریوش بزرگ، همون جا که شما الان ایستادید، قدم می زد و فرمانروایی می کرد! دروازه ملل، کاخ آپادانا، کاخ هدیش و کاخ تچر، هر کدوم داستانی از دوران هخامنشیان دارن که می تونن ساعت ها شما رو محو خودشون کنن. یادتون باشه، برای بازدید از تخت جمشید حتماً یه کفش راحت بپوشید چون باید حسابی قدم بزنید و اگه دوست داشتید، یه راهنما بگیرید که جزئیات تاریخی رو براتون تعریف کنه. تخت جمشید یه جورایی شناسنامه ایرانه.
تخت جمشید، قلب تپنده تاریخ ایران، جاییه که می تونی عظمت پادشاهی هخامنشیان رو با تمام وجود حس کنی.
- آدرس: استان فارس، شهرستان مرودشت (۱۰ کیلومتری شمال مرودشت)، مجموعه تخت جمشید
- ساعت بازدید: نیمه اول سال ۸:۳۰ صبح تا ۷:۳۰ عصر و نیمه دوم سال ۸ صبح تا ۶:۳۰ عصر
- هزینه ورودی: ۴۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
پاسارگاد؛ آرامگاه کوروش بزرگ، پدر ایران
یه کم اون طرف تر از تخت جمشید، به پاسارگاد می رسیم؛ جایی که آرامگاه کوروش بزرگ، پادشاهی که دغدغه اش صلح و آرامش مردم بود، قرار داره. اینجا یه حس خاصی از عظمت و سادگی رو همزمان بهتون منتقل می کنه. این شهر باستانی که به فرمان خود کوروش بنا شد، حالا فقط چند اثر ازش مونده، اما همین ها هم کافیه تا شما رو به عمق تمدن ایران باستان ببره. آرامگاه کوروش، کاخ دروازه و باغ شاهی، هر کدوم بخشی از این میراث ارزشمند جهانی هستن که در سال ۱۳۸۳ تو یونسکو ثبت شد.
- آدرس: سعادت شهر، کیلومتر ۲۰ جاده اصفهان
- ساعت بازدید: نیمه اول سال از ۸ صبح تا ۷ عصر و نیمه دوم سال از ۸ صبح تا ۵ عصر
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
نقش رستم؛ گنجینه سنگ نگاره های کهن
اگه عاشق تاریخ و کتیبه های باستانی هستید، نقش رستم رو اصلا از دست ندید. اینجا جاییه که می تونید سنگ نگاره هایی از ایلامیان، هخامنشیان و ساسانیان رو از نزدیک ببینید. آرامگاه پادشاهان بزرگی مثل داریوش بزرگ و خشایارشا هم همین جاست. کعبه زرتشت هم که خودش یه بنای اسرارآمیزه و برای علاقه مندا به تاریخ ایران باستان، حسابی جذابه.
- آدرس: روستای زنگی آباد واقع در شمال مرودشت
- ساعت بازدید: بهار و تابستان از ۷:۳۰ صبح تا ۶:۳۰ عصر و پاییز و زمستان از ۸ صبح تا ۵ عصر
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
ارگ کریم خان زند؛ نگین دوران زندیه
حالا بریم سراغ ارگ کریم خان، یه بنای مستطیلی شکل با اون برج های کج و کاشی کاری های رنگارنگ که حسابی چشم نوازه. کریم خان زند این ارگ رو برای خودش و خونواده اش ساخت و الان شده یکی از نمادهای اصلی شیراز. وقتی واردش می شید، پنجره های چوبی، سقف های طاق دار و نقاشی های دوران صفوی شما رو حسابی محو خودشون می کنن. حمام ارگ هم که خودش یه شاهکار معماریه و دیدنش خالی از لطف نیست.
- آدرس: ابتدای خیابان کریم خان زند، نبش میدان شهرداری
- ساعت بازدید: نیمه اول سال از ۸:۳۰ صبح تا ۹ شب و نیمه دوم سال از ۷:۳۰ صبح تا ۸:۳۰ شب
- هزینه بازدید: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
مسجد نصیرالملک (مسجد صورتی)؛ رقص نور و رنگ
مسجد نصیرالملک یا همون مسجد صورتی، یکی از اون جاهاییه که اگه تو شیراز نری، نصف عمرت بر فناست! اینجا وقتی نور خورشید از شیشه های رنگی مسجد عبور می کنه، یه رقص نور و رنگ بی نظیر راه می ندازه که آدم رو واقعاً به وجد میاره. بهترین زمان برای رفتن به اینجا، صبح زودیه که نور خورشید تو اوج خودشه و می تونی قشنگ ترین عکس ها رو بگیری. کاشی کاری های خیره کننده و معماری خاصش، نصیرالملک رو به یکی از زیباترین مساجد ایران تبدیل کرده.
- آدرس: خیابان لطفعلی خان زند، محله گود عربان
- ساعت بازدید: هر روز از ۹ صبح تا ۵ عصر
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
بازار وکیل؛ قلب تپنده تجارت و فرهنگ
بازار وکیل، یادگار دوران کریم خان زند، هنوز هم قلب تپنده شیرازه. اینجا نه فقط یه بازاره، بلکه یه موزه زنده از صنایع دستی و فرهنگ شیراز. می تونی ساعت ها تو راسته هاش قدم بزنی، از حجره های پارچه فروشی، فرش فروشی، ظروف مسی و خاتم کاری دیدن کنی. عطر عرقیجات و شیرینی مسقطی هم که دیگه آدمو دیوونه می کنه! یادتون باشه، اینجا بهترین جا برای خرید سوغات شیرازه. نزدیکیش هم حمام وکیل و مسجد وکیله که می تونید با یه تیر چند نشون بزنید.
- آدرس: خیابان لطفعلی خان زند، جنوب شرقی میدان شهرداری
- ساعات بازدید: نیمه اول سال از ۹ صبح تا ۱۰ شب و نیمه دوم سال از ۹ صبح تا ۷ عصر
- هزینه ورود: رایگان
حمام وکیل؛ شاهکار مهندسی و هنر
درست کنار بازار وکیل، حمام وکیلو می بینید که یه شاهکار مهندسی و معماری دوران زندیه است. باور می کنید که این حمام طوری ساخته شده که گرما ازش بیرون نره و سرما وارد نشه؟ طراحی هوشمندانه و اون آهک بری ها و نقاشی های زیبا زیر گنبد، آدمو حسابی متعجب می کنه. اینجا الان تبدیل شده به موزه مردم شناسی و می تونید با نحوه زندگی مردم شیراز تو گذشته آشنا بشید.
- آدرس: خیابان طالقانی، بین زیرگذر زند و خیابان لطفعلی خان زند، جنب مسجد وکیل
- ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۵ عصر
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
آب انبار وکیل؛ موزه آب شیراز
یه جای دیگه از مجموعه وکیل که کمتر کسی شاید بهش توجه کنه، آب انبار وکیله. این آب انبار قدیمی که الان شده موزه آب، سیستم های آبیاری قدیمی رو بهتون نشون می ده. اون بادگیر بالای آب انبار رو ببینید؟ قدیما تو تابستونای گرم شیراز، این بادگیر حکم کولر رو داشته و آب رو خنک نگه می داشته.
- آدرس: خیابان لطفعلی خان زند، ضلع غربی مسجد وکیل، جنب بازار، آب انبار وکیل
- ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۸ شب
- هزینه ورودی: رایگان
سرای مشیر؛ بازاری سنتی در دل بازار وکیل
اگه تو بازار وکیل گشتید، حتماً یه سر هم به سرای مشیر بزنید. این سرای قدیمی که از دوران قاجار مونده، یه معماری هشتی شکل داره و پر از مغازه های صنایع دستی. اینجا می تونید چیزای خاص و دست ساز پیدا کنید که به درد سوغات می خورن.
- آدرس: تقاطع خیابان لطفعلی خان زند و طالقانی، به سمت بازار وکیل شیراز
- ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۹ شب
- هزینه بازدید: رایگان
عمارت شاپوری؛ تلفیق معماری ایرانی و اروپایی
عمارت شاپوری، یه خونه باغ خوشگل از دوران پهلوی اوله که معماریش هم ایرانیه هم یه رگه هایی از اروپا داره. ستون های بلند، پنجره های خاص و حوض و درختانش واقعاً زیباست. اینجا الان کافه و رستوران هم داره، پس می تونید بعد از کلی گشت و گذار، تو یه فضای سنتی و قشنگ، یه غذای خوشمزه میل کنید.
- آدرس: شیراز، بلوار کریم خان زند، خیابان انوری، تقاطع اهلی
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۱۱ شب
- هزینه ورودی: ۲۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
خانه زینت الملک قوام؛ آینه کاری و تندیس مشاهیر
اگه از نارنجستان قوام دیدن کردید، حتماً یه سر هم به خانه زینت الملک قوام بزنید که درست بغلشه. این خونه قاجاری با سقف چوبی آینه کاری شده و تالارهای بزرگش، حسابی چشم گیره. مهم ترین قسمتش اما موزه مادام توسو شیراز تو زیرزمینشه که پر از تندیس مشاهیر ایرانه. خود زینت الملک قوام همون اول ورودی به استقبالتون میاد!
- آدرس: خیابان لطفعلی خان زند، کنار نارنجستان قوام
- ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۸ شب
- هزینه ورودی: ۳ هزار تومان (۱۴۰۳)
مدرسه خان؛ مهد علم آموزی ملاصدرا
مدرسه خان، یادگار دوران صفویه، جاییه که ملاصدرا، فیلسوف بزرگ، اونجا درس می داده. این مدرسه تاریخی با معماری خاص خودش، نشون می ده که قدیما چقدر به علم و دانش اهمیت می دادن. سردرش با اون کاشی کاری های رنگی، واقعاً دیدنیه.
- آدرس: محله اسحاق بیگ، خیابان لطفعلی خان زند، بعد از سه راه احمدی
- ساعت بازدید: ۷ صبح تا ۱:۳۰ ظهر و ۲:۳۰ ظهر تا ۶:۳۰ عصر
مسجد جامع عتیق؛ قدیمی ترین نیایشگاه
مسجد جامع عتیق، قدیمی ترین مسجد شیرازه که می گن قبل از اسلام هم عبادتگاه بوده. اون عمارت دارالمصحف تو دل مسجد با کتیبه های عربی و خط ثلث، حسابی جذابه. جالبه بدونید که حافظ هم هر شب جمعه برای تلاوت قرآن به اینجا می اومده. اینجا یه آرامش خاصی داره.
- آدرس: شرق شاه چراغ
- ساعات بازدید: ساعات اقامه نماز
- هزینه ورودی: رایگان
عمارت دیوانخانه شیراز
عمارت دیوانخانه، یه بنای تاریخی دیگه نزدیک ارگ کریم خانه. این عمارت یه تالار بزرگ با ستون های چوبی داره که در سال ۱۳۵۴ ثبت ملی شده. دیدن این بنای قشنگ، شما رو به دوران گذشته می بره.
- آدرس: شیراز، میدان شهدا، خیابان زند
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
آرامگاه بزرگان و اماکن مذهبی شیراز
شیراز فقط شهر باغ های بهشتی نیست، اینجا خونه ابدی کلی شاعر و عارف بزرگه که هر کدومشون یه دنیا حرف برای گفتن دارن. قدم زدن تو این آرامگاه ها یه حس آرامش و معنویت خاصی به آدم می ده.
حافظیه؛ قلب تپنده شعر و عرفان
حافظیه، آرامگاه لسان الغیب، همون جاییه که وقتی واردش میشی، بوی نارنج و شعر حافظ تمام وجودتو پر می کنه. اینجا شب ها یه حال و هوای دیگه داره. می تونی کنار آرامگاه بشینی، فال حافظ بگیری و غرق شیراز بشی. تالار حافظیه با ستون های بلند و فضای شمالی و جنوبی اش که با آرامگاه جدا شده، واقعاً دیدنیه. اینجا فقط یه آرامگاه نیست، یه پاتوق برای عاشقان شعر و ادب فارسیه.
- آدرس: شمال شهر شیراز، حد فاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات و نزدیک به دروازه قرآن
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۹ شب
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
سعدیه؛ بوی عشق از خاک سخن سرا
سعدیه، آرامگاه شیخ اجل، سعدی شیرازی، جاییه که انگار خود عشق از خاکش می جوشه. این آرامگاه با معماری خاص و کاشی کاری های فیروزه ای اش، یه فضای معنوی و آروم داره. حوض ماهی و قناتش هم که دیگه حس و حال دیگه ای به اینجا می ده. قدم زدن تو حیاط سعدیه، زیر سایه درختانش، واقعاً آرامش بخشه. یادتون باشه این مکان قدیما خانقاه سعدی بوده، پس یه جورایی خونه ابدیشه.
- آدرس: شیراز، انتهای خیابان بوستان، کنار باغ دلگشا
- ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۷:۳۰ عصر
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
حرم شاهچراغ؛ بارگاه ملکوتی
اگه دنبال آرامش واقعی هستید و می خواید غرق نور و معنویت بشید، حتماً یه سر به حرم شاهچراغ بزنید. اینجا بارگاه احمد بن موسی، برادر امام رضاست. آینه کاری های خیره کننده و کاشی کاری های بی نظیرش، هر کسی رو محو خودش می کنه. صحن های بزرگ و آداب زیارتش، واقعاً حال و هوای خاصی داره. جالبه که اینجا شبانه روزی بازه و می تونید هر وقت دلتون خواست بهش سر بزنید.
- آدرس: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، خیابان احمدی
- ساعت بازدید: شبانه روزی
- هزینه ورودی: رایگان
آرامگاه خواجوی کرمانی؛ شاعری بر دامنه کوه
آرامگاه خواجوی کرمانی، شاعر بزرگ قرن هفتم و هشتم، کنار دروازه قرآن و تو دامنه کوه صبوی قرار داره. از اینجا می تونید یه چشم انداز عالی از شهر شیراز داشته باشید. غارهای اطراف آرامگاه و سنگ نگاره هایی که توشون هستن هم خیلی جذابن. گفته می شه خواجو تو همین غارها به عبادت مشغول بوده.
- آدرس: شیراز، دامنه کوه صبوی، ابتدای جاده شیراز به اصفهان، تنگ الله اکبر
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۱۲ شب
- هزینه ورودی: ۲۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
دروازه قرآن؛ نماد خوش آمدگویی شیراز
وقتی وارد شیراز می شید، اولین چیزی که به استقبالتون میاد، دروازه قرآنه. این دروازه قدیمی، نماد خوش آمدگویی شیراز به مسافرانه. می گن قدیم ها یه قرآن بالای دروازه گذاشته بودن تا مسافرا با عبور از زیرش، سفر بی خطری داشته باشن. شب ها هم اینجا نورپردازی خیلی قشنگی داره. موقعیتش هم که عالیه، نزدیک حافظیه و خواجوی کرمانیه.
- آدرس: شیراز، ورودی شیراز از سمت مرودشت
- ساعات بازدید: شبانه روزی
- هزینه ورود: رایگان
آرامگاه باباکوهی؛ خلوتگاهی در دل طبیعت
اگه دوست دارید از شلوغی شهر دور بشید و یه جای آروم و خوش آب و هوا پیدا کنید، آرامگاه باباکوهی همونجاست. این آرامگاه رو قله کوه قرار داره و چشم انداز فوق العاده ای به شهر داره. یه فضای آرامش بخش با درختان کهنسال و چشمه آب که جون می ده برای پیاده روی و خلوت کردن با خودت. پارکینگ و امکانات رفاهی هم اونجا موجوده.
- آدرس: رشته کوه های شمالی شهر شیراز، سمت چپ دروازه قرآن، کوه باباکوهی
- ساعت بازدید: شبانه روزی
- هزینه بازدید: رایگان
آرامگاه علی بن حمزه؛ معماری و معنویت
آرامگاه علی بن حمزه، یه جای مذهبی و تاریخی دیگه تو شیرازه که قدمتش به دوران دیلمیان برمی گرده. این آرامگاه با آینه کاری ها، کاشی کاری ها و منبت کاری های قشنگش واقعاً دیدنیه. با اینکه قدیمی شده، اما هنوز زیبایی هاش آدمو جذب می کنه.
- آدرس: جنوب دروازه قرآن، نزدیک به دروازه اصفهان، خیابان حافظ، جنب پل علی بن حمزه
- ساعت کاری: ۸ صبح تا ۶ عصر
- هزینه بازدید: رایگان
بقعه سید میرمحمد؛ برادر شاهچراغ
بقعه سید میرمحمد، برادر شاهچراغ، تو همون مجموعه حرم شاهچراغ قرار داره. اینجا هم مثل شاهچراغ یه فضای معنوی و آروم داره و با معماری دوران زندیه و خاتم کاری های قشنگش، حسابی چشم نوازه.
- آدرس: شیراز، ضلع شمال شرقی حرم شاه چراغ
- هزینه بازدید: رایگان
آرامگاه شاه شجاع؛ آرامگاهی با کتیبه های شعر حافظ
آرامگاه شاه شجاع، حاکم نیکوسیرت آل مظفر، یکی دیگه از جاهاییه که تو شیراز می تونید ازش دیدن کنید. این آرامگاه کتیبه های شعر حافظ به خط نستعلیق و کاشی کاری های معرق داره که خیلی زیباست. اگه اهل شعر و ادب هستید، اینجا هم بهتون حسابی خوش می گذره.
- آدرس: شیراز، شمال غربی حافظیه، کنار بلوار هفت تنان
- هزینه بازدید: رایگان
آرامگاه شیخ روزبهان؛ آرامگاهی با ۸۰۰ سال قدمت
شیخ روزبهان، یه عارف بزرگ بوده که بیشتر عمرش رو صرف عبادت و راهنمایی مردم کرده. آرامگاهش هم که قدیما خانقاهش بوده، الان یه بنای با ۸۰۰ سال قدمت و یه حیاط باصفا و سنگ قبرهای تاریخی داره. اینجا هم یه جورایی یه خلوتگاه معنویه.
- آدرس: انتهای خیابان لطفعلی خان زند شیراز، محله درب شیخ
- هزینه بازدید: رایگان
آرامگاه بی بی دختران؛ آرامگاهی با فضایی باصفا و گنبد مرتفع
آرامگاه بی بی دختران که مردم محلی بهش «بی بی دخترون» می گن، مال فرزندان امام چهارمه. این آرامگاه یه گنبد بلند و حیاطی باصفا با باغچه و حوض داره که مربوط به دوران زندیه است. اینجا هم یکی از آثار ملی ایرانه و یه فضای آروم و معنوی داره.
- آدرس: محله سنگ سیاه، شمال مسجد مشیر
- ساعت بازدید: ۱۰ صبح تا ۵ عصر
- هزینه بازدید: رایگان
آرامگاه سیبویه؛ آرامگاه دانشمند ایرانی با تزئینات هنری
آرامگاه سیبویه، دانشمند بزرگ ایرانی، تو محله سنگ سیاه شیراز قرار داره. این آرامگاه با کاشی های معرق تزیین شده و در سال ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده. اینجا می تونید یه حس خوبی از قدمت و تاریخ علم ایران بگیرید.
- آدرس: دروازه کازرون، محله سنگ سیاه
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
- هزینه ورودی: رایگان
آرامگاه آبش خاتون؛ آرامگاه بانویی نیکوکار
آرامگاه آبش خاتون، که بهش «رباط آتش» هم می گن، محل دفن یه بانوی نیکوکار بوده که برای آبادانی ایران کلی تلاش کرده. این آرامگاه سه طبقه با کاشی کاری های زیبا داره و جزو آثار ملی ایرانه. دیدن همچین جاهایی حس غرور رو به آدم می ده.
- آدرس: بلوار سیبویه، نرسیده به میدان دفاع مقدس
- هزینه بازدید: رایگان
آرامگاه سید تاج الدین غریب؛ آرامگاهی به یادگارمانده از دوران قاجار
آرامگاه سید تاج الدین غریب، یادگار دوران قاجاره. این آرامگاه متعلق به فردی با شش واسطه به امام علی (ع) می رسه. در ورودی چوبی و منبت کاری شده اش با احادیث، واقعاً دیدنیه. اینجا هم یه فضای آروم و معنوی داره.
- آدرس: دروازه کازرون، بلوار سیبویه، ابتدای گذر تنگ سیاه
- هزینه بازدید: رایگان
باغ های بهشتی شیراز
شیراز بهشت باغ های ایرانیه. از هر کدوم که حرف بزنی، یه سر و گردن از بقیه بالاتره و قشنگی های خاص خودشو داره. قدم زدن تو این باغ ها، مثل قدم زدن تو بهشته، مخصوصاً اگه بهار باشه و عطر بهارنارنج تمام وجودتو پر کنه.
باغ ارم؛ نگین سبز یونسکو
باغ ارم، نگین سبز شیرازه که تو فهرست میراث جهانی یونسکو هم ثبت شده. سروهای بلندقامتش و اون عمارت سه طبقه اش که پر از گچ بری و کاشی کاریه، واقعاً محوکننده است. اینجا یه جورایی باغ گیاه شناسی دانشگاه شیرازه و تنوع گیاهیش خیلی زیاده. اگه دنبال جایی برای عکاسی هستید، باغ ارم یه سوژه فوق العاده است.
- آدرس: خیابان ارم، نزدیک میدان ارم و مجموعه دانشگاه شیراز
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۸:۳۰ شب
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
باغ دلگشا؛ عطر بهارنارنج و موزه رادیو
باغ دلگشا، یه باغ قدیمی و خوش بو نزدیک سعدیه است. می گن قدمتش به دوران ساسانی می رسه. نارنجستانش که دیگه معروفه و تو بهار، عطر بهارنارنجش تمام باغو پر می کنه. عمارتی که تو این باغ هست، اولین کلاه فرنگی ایرانه و تو طبقه دومش موزه رادیو قرار داره. اگه به وسایل قدیمی علاقه دارید، حتماً یه سر بزنید.
- آدرس: شیراز، سعدیه جنوبی، بلوار بوستان، خیابان نارنجستان
- ساعت بازدید: نیمه اول سال از ۸ صبح تا ۱۱ شب و نیمه دوم سال از ۸ صبح تا ۱۰ شب
- هزینه بازدید: ۱۶ هزار تومان (۱۴۰۳)
باغ نارنجستان قوام؛ شکوه قاجاری و هنر بی بدیل
باغ نارنجستان قوام، یه باغ بی نظیر از دوران قاجاره. معماریش، آینه کاری هاش، شیشه کاری هاش، منبت کاری و سنگ تراشی هاش واقعاً شاهکاره. هر گوشه این باغ یه اثری از هنرمندی ایرانی رو به نمایش می ذاره. موزه پروفسور پوپ هم تو همین باغ قرار داره که پر از اشیای باستانیه.
- آدرس: خیابان لطفعلی خان زند، نرسیده به خیابان زینبیه (فلکه غدیر)
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۹ شب
- هزینه بازدید: ۱۵ هزار تومان (۱۴۰۳)
باغ عفیف آباد (باغ گلشن)؛ کاخ سلطنتی و موزه نظامی
باغ عفیف آباد که بهش باغ گلشن هم می گن، یه باغ باشکوه از دوران قاجاره. اینجا علاوه بر معماری قشنگ و باغ آرایی سنتی، یه موزه اسلحه هم داره که پر از اسلحه های قدیمیه. قدم زدن تو این باغ و دیدن گل های خوشگلش واقعاً لذت بخشه. الان این باغ دست ارتشه، اما بازدیدش برای عموم آزاده.
- آدرس: شیراز، انتهای خیابان عفیف آباد
- ساعت بازدید: هر روز از ۹ صبح تا ۸ شب
- هزینه ورودی: ۴۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
باغ جهان نما؛ آرامشی تاریخی در جوار حافظیه
باغ جهان نما، یه باغ تاریخی دیگه است که نزدیک حافظیه قرار داره. می گن قدیما حافظ تو شعراش به سرسبزی این باغ اشاره کرده. عمارتی که تو دل این باغ هست، یه بنای هشت ضلعی زیباست که توش موزه هم قرار داره. قدم زدن تو این باغ و تماشای درختان سرو و کاج بلندش، یه حس آرامش خاصی به آدم می ده.
- آدرس: شیراز، ضلع شرقی خیابان حافظ (دروازه قرآن)، بالاتر از میدان حافظیه، باغ جهان نما
- هزینه ورودی: ۱۶ هزار تومان (۱۴۰۳)
- ساعت بازدید: ۸:۳۰ صبح تا ۸:۳۰ شب
باغ جنت؛ پارکی بزرگ برای خانواده ها
باغ جنت، یه پارک بزرگ و سرسبزه که جون می ده برای خانواده ها. با اون آب نماها و فضای سبز وسیعش، می تونید ساعت ها توش پیاده روی کنید و از هوا لذت ببرید. اینجا رایگانه و شبانه روزی هم بازه.
- آدرس: بلوار امیر کبیر، مقابل خیابان شهید ابوالفتحی
- هزینه ورودی: رایگان
- ساعت کاری: شبانه روزی
باغ ایلخانی
باغ ایلخانی، از اون باغ های کمتر شناخته شده شیرازه که یه فضای دنج و آروم داره. این باغ قدیمی قاجاری، با درختان بلند و حوض وسطش، یه جای عالی برای خلوت کردنه. اگه دنبال یه مکان بکر و خلوت هستید، اینجا رو از دست ندید.
- آدرس: شیراز، خیابان فلسطین
- ساعت بازدید: همه روزه از ۸ صبح تا ۲۰
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
باغ خلیلی
باغ خلیلی یه باغ تازه تاسیسه، اما درختان قدیمی و گل و گیاهان رنگارنگش که بعضی هاشون از اروپا و آسیا اومدن، حسابی چشم نوازه. اینجا یه جای عالی برای تفریح و قدم زدنه.
- آدرس: بلوار پاسارگاد، خیابان سراج
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
باغ ملی شیراز
باغ ملی شیراز، یکی از بزرگترین و محبوب ترین باغ های عمومیه. اینجا پر از فضای سبزه و امکانات رفاهی هم داره. یه جای عالی برای خانواده ها و کسایی که می خوان تو دل شهر، یه جای آروم پیدا کنن.
- آدرس: شیراز، بلوار گلستان، مقابل پارک آزادی
- ساعت بازدید: هر روز از ۷ صبح تا ۲۲ شب
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
باغ تخت شیراز
باغ تخت، کهن ترین باغ شیرازه که روی یه تپه قرار گرفته و از اونجا می تونید یه چشم انداز عالی از شهر رو ببینید. معماری پلکانیش و آب نماهاش واقعاً خاصه. اینجا یه جورایی یه کتاب تاریخ زنده ست که با قدم زدن توش، می تونید گذشته شیراز رو حس کنید.
- آدرس: شیراز، خیابان آزادی
- هزینه بازدید: رایگان
موزه ها و مراکز علمی شیراز
شیراز فقط تاریخ و طبیعت نیست، اینجا پر از موزه های باحال و مراکز علمی جالبه که می تونید کلی چیز جدید یاد بگیرید و ازشون لذت ببرید.
موزه پارس (باغ نظر)؛ گنجینه ای از آثار تاریخی
موزه پارس که تو باغ نظر قرار داره، از قدیمی ترین موزه های فارس محسوب می شه. اینجا کریم خان زند دفنه و کلی اشیای باستانی مثل سکه، مهر، ظروف سفالی و… رو می تونید ببینید. این موزه یه تاریخ مصور از دوران پیش از تاریخ تا معاصر رو بهتون نشون می ده.
- آدرس: میدان شهدا، زیرگذر زند، روبه روی ارگ کریم خانی
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
- هزینه ورودی: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
موزه هفت تنان؛ موزه ای آرام با نقاشی های فاخر
موزه هفت تنان، نزدیک حافظیه قرار داره و اسمش رو از هفت سنگ قبر عارفی گرفته که توش دفن هستن. اینجا یه فضای باغ مانند آروم داره و می تونید نقاشی های فاخر از دوران زندیه رو ببینید. اگه دنبال آرامش و هنر هستید، اینجا رو از دست ندید.
- آدرس: شیراز، پای کوه چهل مقام، شمال آرامگاه حافظ
- هزینه ورودی: ۱۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
- ساعات بازدید: هر روز به جز دوشنبه و ایام تعطیل از ۸ صبح تا ۱:۳۰ ظهر و ۲ ظهر تا ۶ عصر
موزه موسیقی شیراز (خانه منطقی نژاد)؛ نوای تاریخ ایران
اگه به موسیقی علاقه دارید، موزه موسیقی شیراز که تو خونه منطقی نژاد قرار داره، حتماً براتون جذابه. اینجا سازهای قدیمی ایرانی، موسیقی ملل و کلی چیزای دیگه در مورد تاریخ موسیقی رو می تونید ببینید. خونه منطقی نژاد هم خودش یه بنای قاجاری زیباست با آینه کاری های دیدنی.
- آدرس: میدان شاه چراغ، پشت مسجد شهدا
- ساعت بازدید: ۱۰ صبح تا ۸ شب
- هزینه بلیط: ۵ هزار تومان (۱۴۰۳)
موزه رادیو شیراز
موزه رادیو که تو طبقه دوم باغ دلگشا قرار داره، شما رو به دنیای رادیوهای قدیمی می بره. اینجا می تونید کلی رادیوی آنتیک از دوران ناصرالدین شاه به بعد رو ببینید. یه سفر جذاب به گذشته و دنیای صداها!
- آدرس: محله سعدیه جنوبی، بلوار هفت تنان، خیابان نارنجستان، باغ دلگشا
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
رصدخانه ابوریحان بیرونی؛ سفری به کهکشان ها
اگه به نجوم و ستاره ها علاقه دارید، رصدخانه ابوریحان بیرونی تو دانشگاه شیراز رو از دست ندید. اینجا با تلسکوپ های قوی، می تونید به آسمون شب نگاه کنید و از کهکشان ها لذت ببرید. مخصوصاً برای بچه ها که خیلی جذابه و می تونن کلی چیز جدید یاد بگیرن.
- آدرس: بلوار دانشجو، میدان ارم، دانشگاه شیراز، پردیس ارم دانشگاه، تپه چمران
- ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۴ عصر
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز
این موزه خیلی متنوعه و بخش های مختلفی مثل جانورشناسی، گیاهان زینتی، زمین شناسی و تکنولوژی داره. می تونید توش فسیل ماهی ۷۰ میلیون ساله، انواع کانی و سنگ، و کلی نمونه گیاهی و جانوری رو ببینید. یه جای عالی برای کنجکاوها!
- آدرس: بلوار مدرس، خیابان آزادگان
- ساعت کاری: ۸ صبح تا ۴ عصر
- هزینه بازدید: ۳۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
خانه سعادت (موزه خاتم)
خانه سعادت، یه خونه قدیمی قاجاریه که الان تبدیل به موزه خاتم شده. اینجا می تونید هنر خاتم کاری اصیل ایرانی رو از نزدیک ببینید و از اتاق های پنج و سه در و کاشی کاری هاش لذت ببرید.
- آدرس: خیابان دستغیب، گذر سنگ سیاه
- ساعت بازدید: ۸:۳۰ صبح تا ۲ ظهر و ۳:۳۰ ظهر تا ۷ عصر
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
خانه فروغ الملک (موزه هنر مشکین فام)
خانه فروغ الملک یا موزه هنر مشکین فام، یه خونه تاریخی قاجاریه که پر از آثار هنری مثل نقاشی، خوشنویسی و حجاریه. اینجا می تونید با هنر و فرهنگ گذشته ایران آشنا بشید. حیاط اندرونی، حوض خانه و پنجره های مشبک رنگی اش واقعاً دیدنیه.
- آدرس: محله سنگ سیاه، پشت امام زاده بی بی دختران
- ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۱۲ ظهر و ۴ تا ۷ عصر
- هزینه بازدید: ۱۰ هزار تومان (۱۴۰۳)
کلیسای شمعون غیور
کلیسای شمعون غیور، یه کلیسای قشنگ از دوران پهلوی اوله. سقف خاص، طاق آجری و پنجره های رنگارنگش خیلی زیباست. اینجا الان محل عبادت انگلیسی زبان هاست و جزو آثار ملی ایرانه.
- آدرس: خیابان زند، کوچه نوبهار
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
جاهای دیدنی تفریحی و مدرن شیراز
شیراز فقط تاریخ و فرهنگ نیست، برای تفریح و هیجان هم کلی گزینه عالی داره. اینجا می تونی هم تو دل طبیعت کوهستان هیجان رو تجربه کنی و هم تو مراکز خرید مدرن، حسابی کیف کنی.
پارک کوهستانی دراک؛ هیجان و چشم انداز
پارک کوهستانی دراک، یه جای عالی برای هیجانه! زیپ لاینش با اون ارتفاع و طول زیاد، آدرنالینتو حسابی بالا می بره. مسیرهای پیاده روی، امکانات رفاهی و چشم انداز قشنگش به شهر هم که دیگه نگم براتون. اگه دنبال یه روز پر از فعالیت و هیجان هستید، اینجا رو از دست ندید.
- آدرس: انتهای بلوار حسینی الهاشمی، شیراز
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
لونا پارک
لونا پارک، یه شهربازی نوستالژیکه که برای هر سنی جذابه. می تونید کلی از بازی ها و سرگرمی هاشو امتحان کنید و یه روز پر از خنده و شادی رو تجربه کنید.
- آدرس: شیراز، بلوار چمران، مقابل بیمارستان حافظ
- هزینه ورودی: بستگی به بازی ها دارد.
شهربازی ایران لند و گاندو
اگه با بچه ها سفر می کنید یا خودتون اهل هیجان هستید، شهربازی ایران لند و گاندو هم گزینه های خوبین. کلی بازی و سرگرمی دارن که می تونه ساعت ها شما رو سرگرم کنه.
- آدرس: ایران لند: شیراز، مجتمع خلیج فارس، شهربازی ایران لند. گاندو: شیراز، بلوار دکتر حسابی، جنب هایپر استار.
- هزینه ورودی: بستگی به بازی ها دارد.
مراکز خرید مدرن (مجتمع تجاری خلیج فارس، مرکز خرید زیتون)
اگه دلتون خرید و گشت و گذار تو مراکز مدرن رو می خواد، مجتمع تجاری خلیج فارس و مرکز خرید زیتون گزینه های عالی هستن. اینجا علاوه بر فروشگاه های متنوع، امکانات تفریحی و رستوران هم دارن.
- آدرس: مجتمع خلیج فارس: شیراز، کیلومتر ۷ جاده شیراز-سپیدان. مرکز خرید زیتون: شیراز، چهارراه پارامونت، خیابان انقلاب.
- هزینه ورودی: رایگان (برای ورود به مراکز خرید)
باغ پرندگان شیراز
اگه عاشق پرنده ها هستید، باغ پرندگان شیراز شما رو به دنیایی از پرندگان رنگارنگ و سخن گو می بره. اینجا می تونید حدود ۳۰۰ گونه پرنده از کشورهای مختلف رو ببینید. یه تجربه متفاوت و قشنگ.
- آدرس: شیراز، بلوار دکتر حسابی، روبروی گلدشت حافظ، کوچه باغ پرندگان
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
- هزینه ورودی: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
گهواره دید شیراز؛ بنایی با چشم انداز خیره کننده
گهواره دید، یه بنای قدیمی روی قله کوه چهل مقام، درست بالای دروازه قرآنه. اینجا قدیما برای دیده بانی استفاده می شده، اما الان یه جای تفریحی با چشم انداز فوق العاده از شیراز شده. جون می ده برای یه عکس یادگاری با منظره شهر.
- آدرس: ۳۰۰ متر بالاتر از دروازه قرآن، پارک کوهپایه، قله کوه چهل مقام
- هزینه بازدید: رایگان
خانه صابر؛ خانه تزئین شده با هنر منبت کاری
خانه صابر، یه خونه باشکوه از دوران زندیه و قاجاره که الان تبدیل به موزه شده. اینجا می تونید گچ بری و منبت کاری های خیلی قشنگ رو ببینید و با زندگی مردم تو اون دوران آشنا بشید.
- آدرس: شیراز، روبروی شاه چراغ، محله سرباغ، بن بست کدخدا شیراز
- هزینه بازدید: اطلاعات دقیق در دسترس نیست.
دسته بندی جاهای دیدنی شیراز بر اساس نیاز و علاقه
شیراز برای هر سلیقه ای یه جایی داره. فرقی نمی کنه با خونواده اومدی یا دنبال یه جای رمانتیکی، یا حتی یه عکاس حرفه ای هستی، شیراز یه عالمه گزینه برات داره.
جاهای دیدنی شیراز برای کودکان
اگه با بچه ها سفر می کنید، حتماً دنبال جاهایی هستید که به اونا هم خوش بگذره. شیراز کلی گزینه برای سرگرمی بچه ها داره:
- شهربازی ایران لند
- شهربازی گاندو
- پارک مروارید
- شهر مشاغل و خانه بازی آبنباتی
- موزه هنر مشکین فام
- مرکز فرهنگی آبی
جاهای دیدنی شیراز برای نوجوانان و جوانان
نوجوانا و جوونا هم تو شیراز بیکار نمی مونن. از هیجان پیست اسکی تا باغ های زیبا، کلی جا برای خوش گذرونی دارن:
- پیست اسکی پولادکیف (اطراف شیراز)
- باغ گل ها
- لونا پارک
- باشگاه پینت بال جنگلی شهید چمران
- مجتمع تفریحی زیتون
جاهای دیدنی شیراز برای عکاسی
اگه عکاسید یا دوست دارید عکسای اینستاگرامیتون بترکونن، شیراز پر از سوژه های نابه. اینجا می تونید بهترین عکسای سفرتون رو بگیرید:
- مسجد نصیرالملک (مخصوصاً صبح زود)
- باغ ارم
- نارنجستان قوام
- حافظیه
- عمارت شاپوری
- بازار وکیل
- خانه زینت الملک قوام
جاهای دیدنی شیراز در شب
شب های شیراز یه جور دیگه قشنگه. وقتی هوا خنک می شه و چراغا روشن می شن، خیلی از جاها جلوه دیگه ای پیدا می کنن. حتماً تو برنامه تون یه گشت شبانه هم داشته باشید:
- حافظیه
- دروازه قرآن
- ارگ کریم خان
- باغ ارم
- بلوار چمران
- بازارهای سنتی (مثلاً بازار وکیل)
جاهای دیدنی شیراز رایگان
اگه دوست دارید سفرتون اقتصادی باشه، نگران نباشید! کلی جای دیدنی تو شیراز هست که لازم نیست برای ورودیش پول بدید:
- دروازه قرآن
- بازار وکیل
- سرای مشیر
- باغ جنت
- مسجد جامع عتیق
- شاهچراغ
- آرامگاه باباکوهی
- مسجد نو شیراز
جاهای دیدنی لاکچری شیراز
اگه دوست دارید تجربه های خاص و لوکس رو تو شیراز داشته باشید، این جاهارو پیشنهاد می کنیم:
- باغ ارم (به خاطر ارزش تاریخی و زیبایی)
- نارنجستان قوام
- باغ دلگشا
- باغ جهان نما
- مجتمع تجاری خلیج فارس (برای خرید و تفریح)
جاهای دیدنی ناشناخته شیراز
اگه از اون دسته آدما هستید که دوست دارن جاهای کمتر دیده شده رو کشف کنن، شیراز هم براتون کلی شگفتی داره:
- کارگاه روح و چوب
- خانه پرهامی (باغ قاجاری)
- موزه مشکین فام (خانه فروغ الملک)
- خانه سعادت
- عکاسخانه فردوسی
برنامه ریزی سفر به شیراز
برای اینکه از سفرتون به شیراز نهایت استفاده رو ببرید و وقتتون هدر نره، خوبه که یه برنامه دقیق داشته باشید. اینجا بهتون میگیم چه جاهایی به هم نزدیکن و چطور می تونید با مترو بهشون سر بزنید.
جاهای دیدنی شیراز که نزدیک هم هستند
اگه می خواید تو یه روز چند تا جای دیدنی رو با هم ببینید، این مجموعه ها رو به خاطر بسپارید:
مجموعه وکیل:
- مسجد وکیل
- حمام وکیل
- بازار وکیل
- سرای مشیر
- آب انبار وکیل
این مجموعه به شاهچراغ و نارنجستان قوام هم نزدیکه و می تونید یه روز کامل رو اینجا بگذرونید.
مجموعه حافظیه – دروازه قرآن:
- حافظیه
- دروازه قرآن
- باغ جهان نما
- آرامگاه خواجوی کرمانی
- موزه هفت تنان
اینجاها هم به هم خیلی نزدیک هستن و می تونید تو یه نصف روز یا یه روز، همه شونو ببینید.
مجموعه باغ های قصرالدشت:
- باغ ارم
- باغ عفیف آباد
- باغ خلیلی
- عمارت شاپوری
این باغ ها هم تو منطقه قصرالدشت به هم نزدیکن و می تونید با یه برنامه ریزی خوب ازشون بازدید کنید.
جاهای دیدنی شیراز با مترو
شیراز مترو داره و می تونید باهاش به خیلی از جاهای دیدنی برسید. با خطوط مترو می تونید به این جاذبه ها دسترسی پیدا کنید:
- خط یک مترو:
- موزه پارس (باغ نظر)
- موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی
- باغ موزه نارنجستان قوام
- بازار وکیل
- سرای مشیر
- حمام وکیل
- خط دو مترو:
- نزدیکی سعدیه و حافظیه (با کمی پیاده روی)
برنامه های پیشنهادی سفر به شیراز
بسته به اینکه چقدر تو شیراز وقت دارید، می تونید یکی از این برنامه ها رو انتخاب کنید:
- برنامه سفر ۱ روزه به شیراز (فشرده و پربازدید):
صبح زود برید مسجد نصیرالملک (برای رقص نور)، بعدش مجموعه وکیل (بازار، حمام، مسجد). عصر به حافظیه سر بزنید و شب هم دروازه قرآن رو ببینید. - برنامه سفر ۲ روزه به شیراز (تمرکز بر نقاط اصلی و یک بخش اطراف شهر):
روز اول: صبح برید تخت جمشید و نقش رستم (که اطراف شیرازن)، بعد از ظهر برگردید شیراز و از ارگ کریم خان دیدن کنید. شب هم برید حافظیه.
روز دوم: صبح برید مسجد نصیرالملک، بعدش مجموعه وکیل (بازار، حمام، مسجد). عصر هم برید سعدیه و باغ دلگشا.
- برنامه سفر ۳ روزه به شیراز و اطراف آن (جامع تر):
روز اول: بازدید از تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم (اطراف شیراز).
روز دوم: صبح برید مسجد نصیرالملک، بعدش مجموعه وکیل (بازار، حمام، مسجد، سرای مشیر). عصر عمارت شاپوری و خانه زینت الملک قوام رو ببینید. شب هم یه گشت تو بلوار چمران یا حافظیه داشته باشید.
روز سوم: صبح برید سعدیه و باغ دلگشا، بعد از ظهر برید باغ ارم و باغ عفیف آباد. اگه وقت داشتید، یه سر هم به شاهچراغ بزنید.
جدول جامع قیمت بلیط جاهای دیدنی شیراز ۱۴۰۳
نام جاذبه | هزینه ورودی برای اتباع ایرانی (تومان) | هزینه ورودی برای اتباع خارجی (تومان) |
---|---|---|
حافظیه | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
سعدیه | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
ارگ کریم خان | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
تخت جمشید | ۴۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
موزه پارس | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
موزه هفت تنان | ۱۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
عمارت دیوانخانه | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
نقش رستم | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
پاسارگاد | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
مسجد وکیل | ۱۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
مسجد نصیرالملک | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
حمام وکیل | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
باغ نارنجستان قوام | ۱۵,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
باغ عفیف آباد | ۴۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
باغ ارم | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
موزه تاریخ طبیعی | ۳۰,۰۰۰ | اطلاعات دقیق در دسترس نیست. |
نکات تکمیلی برای سفری به یادماندنی به شیراز
سفر به شیراز فقط دیدن جاهای تاریخیش نیست. باید مزه غذاهاشو بچشی، سوغاتی های قشنگشو بخری و حسابی تو کوچه پس کوچه هاش گشت و گذار کنی. این نکات رو هم حتماً تو برنامه ریزیتون داشته باشید.
سوغات شیراز
وقتی از شیراز برمی گردید، محاله دست خالی برگردید. سوغاتی های شیراز هم مثل خودشون رنگ و بوی خاصی دارن:
- خوراکی ها: مسقطی شیرازی، فالوده شیرازی (حتماً تو مغازه های محلی امتحان کنید)، کلوچه شیرازی، نان برنجی فسا، حلوای لاری، عرقیات گیاهی (مثل عرق بهارنارنج).
- صنایع دستی: خاتم کاری، منبت کاری، گلیم، گبه، فرش، ظروف مسی، سفال، نقره کاری.
غذاهای محلی شیراز و رستوران های پیشنهادی
شیراز به غذاهای خوشمزه اش هم معروفه. حتماً یه سر به رستوران های سنتیش بزنید و غذاهای محلی رو امتحان کنید:
- غذاهای معروف: کلم پلو شیرازی، دو پیازه آلو، آش سبزی، شکر پلو، کوفته هلو.
- رستوران های پیشنهادی:
- رستوران شاطر عباس (برای غذاهای سنتی)
- رستوران صوفی (فضای سنتی و دلنشین)
- باغ رستوران تکوک (فضای باغ و موسیقی زنده)
- باغ رستوران شاندیز دالاهو (بسیار لوکس و با کیفیت بالا)
- عمارت شاپوری (کافه و رستوران در فضای تاریخی)
گزینه های اقامتی در شیراز (هتل ها، اقامتگاه های بوم گردی)
تو شیراز برای هر سلیقه و بودجه ای، اقامتگاه پیدا می شه. از هتل های لوکس تا اقامتگاه های بوم گردی باصفا:
- هتل های لوکس:
- هتل پنج ستاره بزرگ شیراز
- هتل پنج ستاره چمران
- هتل پنج ستاره پرسپولیس
- هتل های میان رده و بوم گردی:
- هتل چهار ستاره کریم خان
- هتل چهار ستاره پارس
- اقامتگاه های بوم گردی در بافت تاریخی (مثل خانه پرهامی)
حمل و نقل عمومی در شیراز (تاکسی، اتوبوس، اسنپ/تپسی)
رفت و آمد تو شیراز خیلی راحته. می تونید از مترو، اتوبوس، تاکسی یا اپلیکیشن های تاکسی آنلاین (اسنپ و تپسی) استفاده کنید. برای جاهایی که به هم نزدیکن هم می تونید پیاده روی کنید و از هوا لذت ببرید.
نتیجه گیری: شیراز منتظر شماست!
خلاصه که شیراز یه شهر فوق العاده است که باید حداقل یک بار تو زندگیتون ببینیدش. از عطر بهارنارنجش گرفته تا تاریخ پربارش و مردم خونگرمش، همه و همه دست به دست هم می دن تا یه سفر بی نظیر رو براتون رقم بزنن. اینجا هر گوشه اش یه زیبایی پنهان داره که منتظره تا شما کشفش کنید. پس چمدوناتونو ببندید و برای یه تجربه فراموش نشدنی راهی شهر شعر و شور بشید. شیراز با آغوش باز منتظرتونه!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جاهای دیدنی شیراز | راهنمای کامل مقاصد توریستی" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جاهای دیدنی شیراز | راهنمای کامل مقاصد توریستی"، کلیک کنید.