خواب بهتر بیماران مبتلا به پارکینسون با نور روزانه

خواب بهتر بیماران مبتلا به پارکینسون با نور روزانه

خواب بهتر بیماران مبتلا به پارکینسون با نور روزانه

امروزیا/خراسان رضوی بیماری پارکینسون با اختلالات خواب قابل توجهی همراه است که بر سلامت کلی بیماران تاثیر می گذارد؛ نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض نور نقش مهمی در تنظیم الگوهای خواب دارد.

به نقل از مدیکال دیالوگز، بیماران پارکینسون اغلب اختلالات چرخه شبانه روزی و مشکلات خواب را تجربه می کنند که می تواند علایم بیماری را تشدید کند و کیفیت زندگی آنان را کاهش دهد. نتایج تحقیقات قبلی بر اهمیت قرار گرفتن در معرض نور در تعدیل چرخه شبانه روزی و بهبود کیفیت خواب تاکید کردند.

تحقیقی که توسط  دکتر کنجی اوبایاشی انجام شد، ارتباط بین قرار گرفتن در معرض نور و معیارهای عینی خواب را در بیماران مبتلا به پارکینسون در مقایسه با گروه کنترل بررسی کرد. این تحقیق شامل 189 بیمار مبتلا به پارکینسون و 1101 فرد مسن به عنوان گروه کنترل بود که قرار گرفتن در معرض نور در طول روز و شب و تاثیر آنها بر بازده خواب، بیداری پس از شروع خواب، تاخیر شروع خواب، زمان کل خواب و شاخص تکه تکه شدن خواب را ارزیابی کردند.

یافته های کلیدی تحقیق

• بیماران مبتلا به پارکینسون سطوح پایین تری از مواجهه با نور در طول روز را با میانگین شدت روشنایی 201.1 لوکس (در نورسنجی، معیاری برای شدت نوری که چشم انسان می گیرد است)، در مقایسه با گروه کنترل با 337.7 لوکس نشان دادند.

• علاوه بر این، بیماران مبتلا به پارکینسون مواجهه شبانه بیشتری، با شدت نور 2.0  نسبت به گروه کنترل با 0.7 لوکس داشتند.

• قرار گرفتن در معرض نور بیشتر در طول روز به طور قابل توجهی با بازده خواب بهتر و بیداری کوتاهتر پس از شروع خواب در بیماران مبتلا به پارکینسون مرتبط بود.

• بالاترین چارک قرار گرفتن در معرض نور بیش از 1000 لوکس در طول روز با 8 درصد بازده خواب بیشتر و بیداری کوتاهتر پس از شروع خواب به میزان 36.9 دقیقه از پایین ترین چارک همراه بود.

• برعکس، شدت نور بیشتر در شب با پیامدهای خواب ضعیف در بیماران مبتلا به پارکینسون مرتبط بود.

• بالاترین چارک میانگین شدت نور به طور قابل توجهی بازده خواب را به میزان 6.8 درصد کاهش داد و بیداری کوتاهتری پس از شروع خواب تا 24.1 دقیقه، تاخیر شروع خواب طولانی تر به میزان 0.7 دقیقه و شاخص تکه تکه شدن بیشتر به میزان 0.3 منفی واحد داشت.

نتایج

نتایج این تحقیق بر اهمیت بهینه سازی مواجهه با نور در روز و به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض نور در شب برای بهبود کیفیت خواب در بیماران مبتلا به پارکینسون تاکید می کند.

این یافته ها نشان می دهد، مداخلاتی که قرار گرفتن در معرض نور را هدف قرار می دهند، می توانند به طور بالقوه اختلالات خواب را در بیماران مبتلا به پارکینسون کاهش داده و در نتیجه تندرستی کلی و کیفیت زندگی آنان را افزایش دهند.

یافته های این تحقیق در مجله Sleep منتشر شده است.

پایان خبر امروزیا

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خواب بهتر بیماران مبتلا به پارکینسون با نور روزانه" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خواب بهتر بیماران مبتلا به پارکینسون با نور روزانه"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه