امروزیا گزارش می دهد؛
تغذیه ورزشی مناسب مانع از ناکامی ها در ورزش حرفه ای می شود.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری امروزیا، تغذیه همراه با ورزش نقش بسزایی در عملکرد ورزشکاران دارد. یکی از راهکار هایی که متخصصان تغذیه ورزشی به آن توجه دارند، سازگاری تغذیه با ورزش است. معمولاً قهرمانان به تغذیه قبل از مسابقه اهمیت زیادی می دهند و فکر می کنند که تنظیم نهایی رژیم غذایی در آخرین لحظه می تواند روی رقابت عملکرد ورزشکار تاثیر بگذارد، در حالی که اگر تغذیه مناسب در طول تمرین و فصل بین مسابقات و تمرین فراموش شود می تواند عاملی بازدارنده برای استفاده از توان موثر در تمرینات و توانایی های بدنی و عاملی برای به خطر انداختن سلامت کل دوران زندگی باشد.
هرم غذایی ورزشکاران دارای 6 قسمت مهم است. هر یک از این قسمت ها نیاز بدن در نظر گرفته می شود. هیچ یک از این غذا ها جایگزین یکدیگر نیستند. همچنین مصرف کمتر از یک قسمت از این هرم با قسمتی دیگر قابل جبران نیست. هر قسمت از این هرم باید به میزان لازم مصرف شود و ملاک ما در این امر ورزشکاران حرفه ای و نخبه هستند. ارزش غذایی این هرم از پایین به بالا است و بالاترین قسمت هرم (روغن، چربی و شیرینی) کمترین ارزش (نان و غلات) را دارد.
نان و غلات
این گروه حاوی کربوهیدرات های پیچیده و فیبر است. این گروه دارای مقدار زیادی ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، آهن، پروتیین، منیزیم و … هستند که هر ورزشکار باید در طول روز 6 تا 11 واحد غلات مصرف کند. منظور از واحد این قسمت یک برش نان 30 گرمی به ابعاد 10*10 به اندازه یک کف دست برای همه نان ها است.
میوه ها
این گروه بسیار مهم است، زیرا علاوه بر داشتن فیبر، ویتامین و پتاسیم از سایر مواد مانند سدیم، چربی و کلسترول دور است. یک ورزشکار حرفه ای باید روزانه 3 تا 4 واحد از این گروه را مصرف کند. واحد این گروه یک میوه متوسط مانند سیب، پرتقال، نارنگی و …، نیمی از میوه ها مانند گریپ فروت، سه چهارم لیوان آب میوه تازه و یک چهارم میوه خشک است.
سبزیجات
این گروه مانند گروه قبلی ارزش زیادی دارد، زیرا حاوی فیبر، ویتامین و پتاسیم، فولات، منیزیم و فاقد سدیم، چربی و کلسترول است. ترجیح سبزیجات با رنگ سبز تیره، سبزیجات برگدار و نشاسته ای. یک ورزشکار حرفه ای باید 4 تا 5 واحد از این گروه مصرف کند.
شیر و فرآورده های لبنی
این گروه بهترین منبع برای جذب کلسیم است. این گروه علاوه بر کلسیم، ریبوفلاوین، پروتیین، ویتامین B12، در صورت غنی شدن دارای E و D نیز خواهند بود. هر ورزشکار حرفه ای باید روزانه 3 تا 4 واحد از این گروه دریافت کند. واحد این گروه یک لیوان شیر یا ماست یا 30 تا 40 گرم است.
گوشت و جایگزین
این گروه شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی، حبوبات و مغزها، آجیل، پسته، فندق، گردو و … می شود. این گروه بسیار مهم است زیرا حاوی پروتیین، فسفر، ویتامین B6، روی، منیزیم، آهن، نیاسین و تیامین است.
ورزشکاران حرفه ای باید روزانه 2 تا 3 واحد از این گروه مصرف کنند. یک واحد در این گروه 60 تا 90 گرم گوشت، یک لیوان لوبیا یا آجیل پخته یا 2 عدد تخم مرغ است.
چربی ها و شیرینی ها
این گروه کمترین ارزش غذایی را به ویژه برای ورزشکاران دارد. زیرا این گروه فقط دارای کالری مخصوصاً کالری اشباع است و در اکثر موارد فاقد مواد معدنی، ویتامین، پروتیین و … است. این گروه شامل کلیه روغن ها، مواد بسیار شیرین، سرخ کردنی ها، سس های چرب و … این مواد باید محدود شوند زیرا علاوه بر نداشتن مواد مغزی به دلیل کالری زیاد باعث چاقی می شوند.
علیرضا عباسی
چهره علمی ورزشی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دلیل بسیاری از ناکامی ها در ورزش حرفه ای" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دلیل بسیاری از ناکامی ها در ورزش حرفه ای"، کلیک کنید.