در پی تلاشهای تحقیقاتی اخیر در استفاده از مغزهای رشد یافته در آزمایشگاه، برخی از دانشمندان نگرانیهای خود را از بُعد اخلاقی و قانونی این پژوهشها ابراز کرده اند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری امروزیا به نقل از سای تک دیلی ، ارگانوئیدهای مغزی که معمولا «مغز کوچک» (مینی مغز) نامیده میشوند، مغز واقعی انسان نیستند. با این حال، نگرانیهای اخلاقی پیرامون این بافتهای مغزی رشد یافته در آزمایشگاه، به ویژه اگر از بافتهای جنینی انسان نشأت بگیرند، میتواند واقعا انسانی باشد.
اکنون محققان دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم انسانی و اجتماعی در دانشگاه هیروشیما با ارائه بینشهای ارزشمندی در مورد پیچیدگیهای ذاتی تحقیقات ارگانوئیدی مغز، مشارکت چشمگیری در گفتمان جاری پیرامون این زیست فناوری نوآورانه داشته و راه را برای تصمیم گیری آگاهانه و نظارت قانونی و اخلاقی در پی پیشرفت و دستاوردهای علمی هموار کرده اند.
ارگانوئیدهای مغزی بافتهای سه بعدی مغز انسان هستند که از سلولهای بنیادی مشتق شده و میتوانند به انواع مختلف سلولی تبدیل شوند. آنها پیچیدگی مغز انسان را در یک محیط آزمایشگاهی تکرار میکنند و به محققان اجازه میدهد تا رشد مغز و بیماریها را به امید دستیابی به بینشهای حیاتی و پیشرفتهای نوآورانه پزشکی مطالعه کنند.
اصولا، ارگانوئیدهای مغزی از سلولهای بنیادی پرتوان رشد میکنند، زیرمجموعه توانمندی که نمونهای از رشد اولیه جنین است، اما فناوریهای جدید اکنون تولید این ارگانوئیدها را از سلولهای مغز جنین انسان ممکن ساخته است. با این حال، این روش با بحثهای حقوقی و اخلاقی داغتر در مورد ارگانوئیدهای مغزی همراه است – بحثهایی که در تحقیقات متداول ارگانوئیدها شدیدتر شده است.
«تسوتومو ساوای» «Tsutomu Sawai»، دانشیار دانشگاه هیروشیما و مجری این تحقیقات گفت: «مطالعهی ما در تلاش برای روشن کردن معضلات اخلاقی و پیچیدگیهای حقوقی غفلت شده ناشی از تحقیقات پیشرفته ارگانوئیدی و استفاده از بافت جنینی است که عمدتا از طریق سقط جنین انتخابی به دست میآید.»
این مطالعه نیاز فوری به یک چارچوب نظارتی پیچیده و هماهنگ جهانی را برجسته میکند که برای هدایت چشم انداز پیچیده اخلاقی و قانونی تحقیقات ارگانوئید مغز جنین (FeBO) طراحی شده باشد. پژوهشگران ژاپنی بر اهمیت پروتکلهای رضایت آگاهانه، ملاحظات اخلاقی پیرامون آگاهی ارگانوئید، پیوند ارگانوئیدها به حیوانات، ادغام با سیستمهای محاسباتی، و بحثهای گستردهتر مربوط به تحقیقات جنینی و اخلاق سقط جنین تاکید میکند.
«ماسانوری کاتائوکا» «Masanori Kataoka»، محقق دانشگاه هیروشیما گفت: «قصد داریم به شدت از توسعه چارچوبهای اخلاقی و نظارتی کامل برای تحقیقات ارگانوئیدی مغز، از جمله تحقیقات FeBO، در سطح ملی و بین المللی حمایت کنیم.»
ساوایی گفت: اکنون بیش از هر زمان دیگر ضروری است به جای محدود شدن به مسائل مرتبط با آگاهی، به طور نظاممند بحثهای اخلاقی و مقرراتی را به منظور پیشبرد مسئولانه و اخلاقی پیشرفت علمی و پزشکی پیش ببریم.
در حرکت رو به جلو، این دو پژوهشگر قصد دارند به حمایت از پیشرفت بحثهای اخلاقی و نظارتی پیرامون تحقیقات ارگانوئیدی مغز ادامه دهند. هدف آنها با ترویج پیشرفت مسئولانه و اخلاقی در علم و پزشکی این است که تمام تحقیقات مربوط به ارگانوئیدهای مغز، از جمله FeBOs، در چارچوبی انجام شود که کرامت انسانی و یکپارچگی اخلاقی را در اولویت قرار میدهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه EMBO Reports منتشر شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نگرانی استفاده از مغزهای رشد یافته در آزمایشگاهها" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نگرانی استفاده از مغزهای رشد یافته در آزمایشگاهها"، کلیک کنید.