وزیر نیرو گفت: نقشه جامع آب کشور که شامل برنامه 20 ساله کشور برای تامین آب در بخش های مختلف می شود، به تصویب شورای عالی آب رسیده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری امروزیا از وزارت نیرو،علی اکبر محرابیان امروز (سه شنبه) در همایش سراسری مدیران ارشد وزارت نیرو و مدیران آب و برق سراسر کشور، با تبریک دهه کرامت گفت: با همت و تلاش همه مدیران و کارکنان صنعت آب و برق کشور، خدمت رسانی خوبی در پیشبرد و بهره برداری از پروژه ها با تعیین اهداف و استراتژی ها انجام شد.
وی، آب و برق را 2 عنصر حیاتی و اساسی توسعه و پیشرفت کشور دانست و افزود: این عناصر در اشتغال، امنیت و رضایت عمومی کشور نقش بی بدیلی دارند.
وزیر نیرو یادآور شد: در شرایط حاضر، مدیریت این 2 عنصر سخت و دشوار به نظر می رسید و نیازمند پیش بینی برنامه های عملیاتی بود؛ اما نکته مهم این است که امروز در وزارت نیرو برای توجه به این مهم، صاحب یک استراتژی مشخص، معین و برنامه ریزی شده در سه باز زمانی بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت در همه بخش ها هستیم.
محرابیان اظهار داشت: در حوزه آب، نقشه جامع آب کشور که شامل برنامه 20 ساله کشور برای تامین آب در بخش های مختلف می شود، به تصویب شورای عالی آب رسیده است و به عنوان سندی راهبردی برای مدیریت آب به شمار می رود.
وی تصریح کرد: همچنین در بخش برق نیز یک سند جامع 20 ساله به تایید متخصصان رسیده است و مورد بازدید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است.
گام بلند برنامه هفتم برای توسعه صنعت آب و برق
وزیر نیرو با بیان اینکه در بازه زمانی میان مدت، صاحب برنامه هفتم هستیم، اظهار داشت: از احکام و اهداف برنامه هفتم توسعه به طور قاطعانه دفاع می کنم. هیچ برنامه ای تاکنون چنین گام بلندی را برای توسعه صنعت آب و برق کشور ترسیم نکرده است.
محرابیان در همین زمینه گفت: احکام بسیار ارزشمندی در برنامه هفتم توسعه آماده شده است و با ابلاغ از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی، آیین نامه های مربوطه تهیه و تصویب خواهد شد.
وی با اشاره به مشخص بودن جزییات برنامه های عملیاتی و اقدامات در سه سطح سالیانه، ماهانه و روزانه طی سه اخیر در وزارت نیرو، اضافه کرد: بر این اساس تقریبا به طور کامل می دانیم که چه برنامه هایی را اجرایی و عملیاتی کنیم که دانستن این مساله بسیار ارزشمند است.
به گفته وزیر نیرو، در عین حال که مدیران وزارت نیرو در صحنه و میدان برای تامین آب و برق که در اثر حوادث دچار مشکل می شوند حضور دارند، بر استراتژی توسعه در طولانی مدت نیز واقف هستند.
وی با تاکید بر اهمیت تدوین دقیق برنامه ها به صورت منسجم، همگرا و هم افزا در صنعت آب و برق، ابراز داشت: امروز در اجزا و بخش های مختلف وزارت نیرو شاهد برقراری همگرایی و هم افزایی هستیم که بسیار ارزشمند است.
محرابیان بیان داشت: نکته مهم این است که اقدامات روزانه، مدیران صنعت آب و برق را تحت هر شرایطی از اهداف بلندمدت دور نکند و همین مساله به صورت برعکس نیز مورد تاکید است. همبستگی بین این دو، وزارت نیرو را به سازمانی موثر در توسعه و بالندگی کشور تبدیل کرده است.
وی در ادامه به نام گذاری سال جاری توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره کرد و گفت: در شعار سال جاری «جهش» مورد تاکید قرار گرفته است؛ رشد تولید امری طبیعی است که با مرور زمان رخ می دهد، اما جهش تولید مساله دیگری است که با برنامه ریزی و اقدامات جهادی میسر می شود.
صنعت برق در جایگاه دوم رشد صنعتی کشور در سال 1402
وزیر نیرو با بیان اینکه سال گذشته دومین رشد صنعتی کشور مربوط به صنعت برق شد، افزود: بسیاری از شرکت های صنعت آب و برق کشور در بطن تولید قرار دارند و محرک رشد سایر بخش های صنعت کشور به شمار می روند.
وی یادآور شد: در بخش آب نیز همین شرایط برقرار است. نیاز های صنعت آب در گروه های مختلف کالا و خدمات توزیع می شود. گام نخست رشد تولید این است که در تولید صنعت آب و برق با مشارکت مردم جهش تولید ایجاد کنیم و فراهم سازی زمینه و بستر لازم برای جهش تولید به واسطه خدمات این صنعت دومین موضوعی است که نقش کلیدی دارد.
اضافه شدن ظرفیت یک میلیارد مترمکعبی آب نامتعارف برای رشد تولید صنایع
محرابیان افزود: امروز با قوانین، مقررات و ظرفیت های کشور محدودیت رشد صنایع برطرف و با استفاده از ظرفیت آب های نامتعارف به توسعه صنعت کشور کمک شد.
وزیر نیرو در این زمینه توضیح داد: مجموع تخصیص آب صنعت کشور تا سال گذشته 2.7 میلیارد مترمکعب بود که با اجرای یک بند قانونی به میزان یک میلیارد مترمکعب تا امروز به این ظرفیت افزوده شد و این امکان وجود دارد تا چند برابر به این ظرفیت اضافه شود.
وی با بیان اینکه در بخش برق نیز با وضع قوانین و مقررات، اقدامات بنیادینی صورت گرفته است، اظهار داشت: در همین راستا ظرفیت های سرمایه گذاری صنعت برق را برای توسعه نیروگاه ها و بخش صنعت به کار گرفتیم.
محرابیان با تاکید بر کاهش مصرف آب و برق در بخش های غیرمولد و افزودن آن به بخش مولد کشور در راستای جهش تولید، افزود: این کاهش متوجه بخش تولید و رفاه کشور نمی شود بلکه تاکید ما بر کاهش مصرفی است که هیچگونه رفاهی را ایجاد نمی کند و با مدیریت این بخش می توان گام بسیار موثری در جهش تولید کشور برداشت.
پروژه های اوج بار تابستان باید بر اساس جدول زمان بندی افتتاح شوند
وی به پیشبرد طرح های اولویت دار وزارت نیرو در حوزه آب، برق و آبفا پرداخت و گفت: مجموع پیشرفت این پروژه ها قابل دفاع است. نکته مورد تاکید این است که پروژه های صنعت آب و برق و نیز آب و فاضلاب به ویژه پروژه هایی که برای پیک تابستان در نظر گرفته شد، بر اساس جدول زمان بندی و در موعد تعیین شده پیش بروند.
وزیر نیرو با بیان اینکه پیش بینی می شود دمای هوا از هفته آینده با شیب تندی گرم شود، افزود: بر این اساس پروژه های برنامه ریزی شده برای اوج زمان مصرف باید به بهره برداری برسد و وارد مدار شوند.
محرابیان در این زمینه یادآور شد: بی تردید هریک از پروژه هایی که در صنعت آب و برق به بهره برداری می رسد جامعه وسیعی را خوشحال و سطح رضایت را ارتقاء می دهد، از جمله این پروژه ها می توان به احداث سدها، شبکه های آبیاری و زهکشی، شبکه های آبیاری، خطوط انتقال، تصفیه خانه ها، نیروگاه ها، خطوط فوق توزیع وغیره اشاره کرد که باید در برنامه ها احصا شوند.
برنامه تامین آب سیستان و بلوچستان در سه لایه تعریف شد
وزیر نیرو بیان داشت: بیش از یک میلیون نفر جمعیت استان سیستان و بلوچستان تصورشان این بود که به دلیل کمبود آب در این منطقه به انتها رسیده اند، اما وزارت نیرو در دولت سیزدهم برای تامین آب برای مردم این بخش از سرزمین در سه لایه برنامه ها و طرح های خود را تعریف کرد و با پیشبرد اقدامات جهادی و مدبرانه برگ زرین دیگری را در تامین آب هموطنان ورق زد.
وی گفت: در منطقه سیستان و بلوچستان بارش ببارد یا نبارد، از هیرمند آب جاری شود یا نشود، زندگی و معیشت و آب شرب مردم سیستان و بلوچستان نجات یافت. امروز در آستانه افتتاح طرح های آبرسانی به این منطقه هستیم و پیشرفت این مساله مردم این خطه از سرزمین را بسیار خوشحال و امیدوار کرده است.
محرابیان همچنین به تاثیر پروژه های وزارت نیرو در جلوگیری از وقوع حوادث فاجعه بار اشاره و خاطرنشان کرد: در سیلاب اخیر در منطقه بلوچستان اگر سد «کهیر» احداث نشده بود، فاجعه ای رخ می داد که در صدر حوادث سیل ایران جای می گرفت؛ با مدیریت مناسب و با اجرای این پروژه خدمت عظیمی ارایه شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وزیر نیرو: نقشه جامع آب کشور در شورای عالی آب به تصویب رسید" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وزیر نیرو: نقشه جامع آب کشور در شورای عالی آب به تصویب رسید"، کلیک کنید.