به گزارش خبرگزاری امروزیا و براساس گزارش پیوست، تصاویری که بدست رسیده است نشان می دهد گوشی سامسونگ مدل A12 در شبکه همتا رجیستر شده است و در این صفحه به طور مشخص نوشته شده این گوشی در ایران مونتاژ شده است. این در حالی است که سامسونگ در ایران نه تنها کارخانه ندارد بلکه این در حالی است که مستندی درباره اعطای نمایندگی تولید به یک شرکت ایرانی نیز در دست نیست.
در تصویری که از صفحه رجیستر یک گوشی منتسب به سامسونگ در سایت همتا منتشر شده است، یک گوشی مدل A12 در شبکه همراه ایران ثبت شده است. آنچه این موضوع را پیچیده می کند این است که در همین صفحه به کاربر اطلاع داده می شود که این گوشی در ایران تولید شده است. بنابراین نه تنها با یک گوشی تقلبی به نام سامسونگ مواجه هستیم بلکه شبکه ای رسمی از سلسله مراحل ثبت قانونی گوشی، این تولید را تایید کرده اند. به همین دلیل است که در همین صفحه اعلام می شود شناسه این دستگاه در میان شناسه های قانونی برای استفاده در شبکه تلفن همراه است. تمام این اتفاقات در حالی است که سامسونگ در ایران تولیدکننده ای ندارد. تولید تحت لیسانس هر کالایی نیز معمولا با ضوابط سختگیرانه همراه است که احتمالا گوشی تقلبی سامسونگ نیز از آن مستثنی نیست.
سامسونگ A12 یکی از پرفروش ترین مدل های سامسونگ در سراسر جهان است که به دلیل قیمت مناسب و امکانات متنوعی که دارد مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. با این حال بیش از سه سال از عمر این گوشی می گذرد و در پاییز 99 بود که برای اولین بار وارد بازارهای جهانی شد. به نظر می رسد انتخاب این مدل به عنوان گوشی تقلبی سامسونگ به دلیل استقبال فوق العاده از آن است.
این بار نیز تولید گوشی تقلبی سامسونگ (یا غیررسمی یا هر عنوانی که می توان به گوشی غیراصلی داد) به نام آتیلا همراه آیهان معرفی شده است. نام این شرکت اخیرا به دنبال تولید گوشی های تقلبی نوکیا در رسانه ها مطرح شد که حاشیه های زیادی را به همراه داشت. از جمله اینکه سفیر فنلاند در ایران طی نامه ای به وزیر صمت خواستار توقف تولید گوشی جعلی با نام نوکیا شد. این درخواست اگرچه ماه ها بعد به رسانه ها رسید اما در همان زمان هم رویکرد مشخص و رسمی درباره این موضوع وجود نداشت.
عده ای از مسیولان از جمله محمد مهدی برادران معاون وزیر صمت که از چهره های مطرح در زمینه مبارزه با قاچاق کالا است، در حاشیه همایشی با موضوع حقوق مصرف کنندگان این کار را موجه دانست و گفت: این الزام وجود ندارد که واحدها رسماً ضمانت نامه شرکت خارجی را ارایه کنند. نظر آنها (شرکت های خارجی) برای ما مهم نیست و ما تعهدی به آنها نداریم. اگر محصول استاندارد باشد می تواند مجوز تولید دریافت کند و نمی توانیم از آنها بپرسیم که چگونه تحریم را دور زده اند. همچنین او استفاده از نام برند خارجی را مصداق تقلب ندانست او همچنین در مورد سامسونگ نیز اعلام موضع کرد و گفت شرکت هایی مانند سامسونگ هم خودشان ارتباط شان با ایران را قطع کردند. در اصل عدم پایبندی به تعهدات در رابطه با نمایندگی این شرکت ها مطرح است. او در ادامه درباره شرکت آتیلا همراه آیهان گفت: البته در رابطه با این شرکت یک پرونده مفتوح قضایی هم وجود دارد که منتظر صدور رای هستیم.
با وجود اینکه معاون وزیر صمت استانداردهای لازم برای فروش گوشی تقلبی نوکیا را تایید کرد اما در همان زمان نیز گفته شد نوکیای تقلبی در ایران فاقد استانداردها و تکنولوژی این شرکت و همچنین خدمات پس از فروش و حمایت های نوکیا است.
پیچیدگی این موضوعه زمانی بیشتر شد که سازمان توسعه تجارت در پاسخ به استعلام وزارت صمت حاضر به تایید شرکت تولیدکننده نوکیای تقلبی نشده و تنها اسناد نماینده رسمی نوکیا در ایران را معتبر دانست.
تولید گوشی موبایل تقلبی در ایران، موضوعی پیچیده با ابعاد مختلف اقتصادی، حقوقی و امنیتی است که در سال های اخیر به خصوص با ظهور نمونه هایی از برندهای مشهور مانند نوکیا، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. اما این بار با یک گوشی دکمه ای با سهم بازار اندک مواجه نیستیم و یک گوشی هوشمند با سهم بازار قابل توجه بدون اطلاع یا حداقل مجوزهای رسمی از سوی برند در حال تولید است.
آتیلا همراه آیهان یکی از زیرمجموعه های هلدینگ تهران پخش است که کار خود را با فروش مویرگی تلفن همراه آغاز کردند. اگرچه مدیرعامل این شرکت عباسعلی بادیانی از چهره های نواصولگرا و منتسب به جبهه پایداری است اما نام این شرکت با خانواده بخشایش گروه خورده است. این خانواده دارای شبکه توزیع تلفن همراه در سراسر کشور هستند و از فروشندگان مطرح در پاساژهای فروش موبایل مانند علاالدین شناخته می شوند. در سایت این شرکت علاوه بر آتیلا همراه آیهان نام 10 شرکت دیگر نیز دیده می شود که در زمینه تلفن همراه و رایانه فعلا هستند.
محسن احمری بخشایش مدیر کارخانه آتیلا همراه آیهان در زمان افتتاح کارخانه آتیلا همراه آیهان در کنار استاندار استان مرکزی گفت: با افتتاح خط تولید شرکت آتیلا همراه آیهان در شهرک صنعتی مامونیه شهرستان زرندیه 15 درصد نیاز کشور به گوشی تلفن همراه در این کارخانه تولید و روانه بازار مصرف خواهد شد. البته در آن زمان صحبتی از تولید گوشی تقلبی سامسونگ یا نوکیا بدون اطلاع و اجازه سازنده اصلی مطرح نبود و زمانی که این کارخانه به طور نمادین با دستور رییس جمهور افتتاح شد قرار بر مونتاژ تلفن همراه بود که قاعدتا باید تحت ضوابط کارخانه مادر و با شرایط تعیین شده توسط مالک برند انجام شود.
محسن احمری بخشایش رییس هییت مدیره انجمنی با عنوان انجمن تخصصی صنایع همگن تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ و تجهیزات جانبی کشور است که چشم انداز خود را حمایت از واحدهای تولید کننده در کشور مطرح کرده است.
صرف نظر از اصول حرفه ای، فروش گوشی تلفن همراه با نام جعلی در نهایت به ضرر مصرف کننده است. در حالی که می توان گوشی را با نام منحصر به فرد تولید و در نهایت از طریق مزیت های رقابتی چون کیفیت، انتخاب را به خریدار واگذار کرد.
227227
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید گوشی تقلبی در ایران این بار به نام سامسونگ!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید گوشی تقلبی در ایران این بار به نام سامسونگ!"، کلیک کنید.