دسر کیک پنیر با لیمو
دسر کیک پنیر با لیمو، با اون طعم ترش و شیرین و بافت کرمی و دلبرش، واقعا می تونه هر دورهمی و مهمونی ای رو به یادموندنی کنه. اگه دنبال یه دستور پخت کامل و بی نقص هستید که هم آسون باشه و هم نتیجه اش شگفت انگیز، جای درستی اومدید! تو این مقاله، قراره با هم قدم به قدم پیش بریم و این دسر فوق العاده رو آماده کنیم، حتی اگه تا حالا دست به چیزکیک هم نزده باشید، خیالتون راحت، از پسش برمیاید.

چیزکیک لیمو، یکی از اون دسرهای محبوبه که با هر ذائقه ای جور درمیاد. ترکیب لیموی تازه و پنیر خامه ای، یه هارمونی بی نظیر از طعم ها رو می سازه که هر لقمه اش، روح آدم رو تازه می کنه. فرقی نمی کنه که بخواید با فر درستش کنید یا بدون فر، چون توی این راهنما هر دو روش رو کامل توضیح می دیم تا هیچ بهانه ای برای درست نکردن این خوشمزه نداشته باشید. آماده اید یه شیرینی پز حرفه ای بشید؟ پس بزن بریم!
جدول اطلاعات کلی دسر کیک پنیر با لیمو
عنوان | مقدار |
---|---|
زمان آماده سازی | ۳۰ دقیقه |
زمان پخت (روش فر) | ۵۰ تا ۶۰ دقیقه |
زمان خنک شدن/استراحت | ۴ تا ۲۴ ساعت (در یخچال) |
تعداد سرو | ۱۲ تا ۱۶ نفر |
سطح دشواری | متوسط |
مواد لازم برای تهیه دسر کیک پنیر با لیمو
برای درست کردن یه چیزکیک لیموی رویایی، نیاز به مواد اولیه با کیفیت و به دمای محیط رسیده داریم. این نکته ی طلایی رو از همین اول به خاطر بسپارید: دمای مواد، حرف اول رو تو بافت نهایی چیزکیک می زنه!
برای کراست (پایه بیسکویتی)
- بیسکویت پودر شده (مثلاً دایجستیو یا پتی بور): ۲۰۰ گرم (حدود ۲ پیمانه)
- کره ذوب شده: ۱۰۰ گرم (حدود نصف پیمانه)
- شکر (دانه ریز): ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری، اگه بیسکویت شیرین نبود)
برای فیلینگ پنیری لیمویی
- پنیر خامه ای (مثلاً پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای لبنه پرچرب، حتماً به دمای محیط رسیده باشه): ۹۰۰ گرم (معادل ۲ بسته ۴۵۰ گرمی)
- شکر (دانه ریز): ۲۵۰ گرم (حدود ۱ و ۱/۴ پیمانه)
- تخم مرغ (بزرگ و به دمای محیط رسیده): ۴ عدد
- رنده پوست لیمو (زیست لیمو): ۲ قاشق غذاخوری (از لیموهای تازه و ارگانیک استفاده کنید)
- آب لیموی تازه: ۱/۲ پیمانه (از ۴ تا ۵ عدد لیمو)
- عصاره وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- خامه ترش یا ماست یونانی (به دمای محیط رسیده، برای بافت لطیف تر): ۱/۲ پیمانه (اختیاری)
- آرد سفید یا نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری (این ماده مثل یه چسب عمل می کنه و جلوی ترک خوردن چیزکیک رو می گیره)
برای سس یا تزیین رویه لیمو (اختیاری)
- آب لیموی تازه: ۱/۴ پیمانه
- پودر قند: ۱/۲ پیمانه
- نشاسته ذرت: ۱ قاشق چایخوری
- کره: ۱ قاشق غذاخوری
- رنده پوست لیمو: ۱ قاشق چایخوری
- برش های لیمو، برگ نعنا یا میوه های تازه (مثل توت فرنگی یا بلوبری) برای تزیین
مراحل تهیه دسر کیک پنیر با لیمو (گام به گام)
حالا که مواد رو آماده کردید، بریم سراغ اصل کاری: پخت این چیزکیک لیمویی خوش عطر و طعم. مرحله به مرحله با هم پیش میریم تا یه نتیجه ی بی نظیر داشته باشیم.
۱. آماده سازی قالب و کراست بیسکویتی
اولین قدم برای یه چیزکیک عالی، آماده کردن قالبه. اگه می خواید چیزکیک تون بعداً راحت از قالب جدا بشه و ظاهرش خراب نشه، باید این مرحله رو حسابی جدی بگیرید.
- یه قالب کمربندی (ترجیحاً سایز ۲۳ تا ۲۵ سانتی متر) رو آماده کنید. کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید و اطرافش رو هم خوب با کره یا روغن چرب کنید. اگه قالب تون کمربندیه، می تونید دورش رو با فویل آلومینیومی بپوشونید تا اگه خواستید از حمام آب استفاده کنید، آب وارد قالب نشه.
- بیسکویت های پودر شده رو با کره ذوب شده و اگه دوست داشتید، شکر مخلوط کنید. می تونید بیسکویت ها رو توی غذاساز پودر کنید یا حتی با دست خردشون کنید و بعد با وردنه حسابی بکوبیدشون تا پودر بشن.
- مخلوط بیسکویتی رو کف قالب بریزید و با پشت قاشق یا ته یه لیوان، حسابی فشار بدید تا یکدست و فشرده بشه. هرچی فشرده تر باشه، کراست چیزکیک محکم تر و خوش فرم تر میشه.
- قالب کراست رو برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه توی یخچال بذارید تا خودشو بگیره. اگه می خواید کراست تون تردتر بشه، می تونید فر رو از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کنید و قالب رو برای ۸ تا ۱۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا کمی طلایی بشه. بعد از پخت، بذارید کنار تا خنک بشه.
۲. تهیه فیلینگ پنیری لیمویی
این بخش، قلب چیزکیک ماست. پس حسابی دقت کنید که با عشق و حوصله آماده اش کنید.
- پنیر خامه ای (به دمای محیط رسیده) و شکر رو توی یه کاسه بزرگ بریزید. با همزن برقی (دور متوسط) حدود ۲ تا ۳ دقیقه هم بزنید تا کاملاً یکدست و کرمی بشن. حواستون باشه که زیادی هم نزنید، چون نمی خوایم هوای زیادی وارد مخلوط بشه.
- تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنید. هر تخم مرغ رو که اضافه می کنید، در حد یکی دو ثانیه هم بزنید تا فقط با مواد ترکیب بشه، نه بیشتر! هم زدن زیاد باعث میشه حباب های هوا تو فیلینگ ایجاد بشه و چیزکیک تون موقع پخت ترک بخوره.
- حالا نوبت اضافه کردن طعم دهنده هاست. آب لیموی تازه، رنده پوست لیمو، وانیل و اگه دارید، خامه ترش یا ماست یونانی رو به مخلوط اضافه کنید. باز هم در حد مخلوط شدن هم بزنید.
- در آخر، آرد یا نشاسته ذرت رو اضافه کنید. این ماده مثل یه محافظ عمل می کنه و به بافت چیزکیک استحکام میده. بعد از اضافه کردن، باز هم خیلی کم و در حد مخلوط شدن هم بزنید. نباید هیچ گلوله ای از آرد باقی بمونه.
۳. پخت دسر کیک پنیر با لیمو (روش فر)
اگه فر دارید، این روش بهترین نتیجه رو بهتون میده، مخصوصاً اگه حمام آب رو هم امتحان کنید.
استفاده از حمام آب (Bain-Marie) برای پخت یکنواخت
حموم آب یا بن ماری، راز چیزکیک های بدون ترک و با بافت کرمیه. این روش کمک می کنه تا حرارت به صورت یکنواخت به چیزکیک برسه و جلوی خشک شدن و ترک خوردن اون رو بگیره.
- فر رو با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد (۳۲۵ درجه فارنهایت) روشن کنید تا حسابی گرم بشه.
- قالب چیزکیک رو که کراست رو توش آماده کردید و فیلینگ پنیری رو روش ریختید، داخل یک سینی فر بزرگتر قرار بدید.
- سینی بزرگ رو تا نصف ارتفاع قالب چیزکیک، با آب جوش پر کنید. حواستون باشه که آب وارد قالب چیزکیک نشه.
- سینی حاوی قالب چیزکیک و آب جوش رو با دقت وارد فر از قبل گرم شده کنید.
- چیزکیک رو برای ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید. زمان پخت بستگی به فرتون داره. وقتی آماده است که لبه های چیزکیک سفت شده باشن اما وسطش هنوز کمی لرزون باشه. نترسید، وقتی خنک بشه سفت میشه.
- بعد از پخت، فر رو خاموش کنید و درب فر رو کمی باز بذارید. اجازه بدید چیزکیک برای ۳۰ دقیقه داخل فر خنک بشه. این مرحله خیلی مهمه چون از شوک حرارتی به چیزکیک جلوگیری می کنه و مانع ترک خوردن میشه.
- بعد از ۳۰ دقیقه، چیزکیک رو از فر خارج کنید و سینی آب رو بردارید. قالب چیزکیک رو روی توری سیمی قرار بدید و اجازه بدید برای حداقل ۱ تا ۲ ساعت تو دمای محیط خنک بشه.
- در آخر، چیزکیک رو به یخچال منتقل کنید و اجازه بدید حداقل ۴ ساعت (ترجیحاً یک شب) تو یخچال بمونه تا کاملاً سفت بشه و طعم ها حسابی به خورد هم برن. این قسمت صبر ایوب می خواد، ولی ارزشش رو داره!
برای اینکه چیزکیک لیمویی شما یه بافت کرمی و لطیف داشته باشه و ترک نخوره، حتماً از حمام آب استفاده کنید و بعد از پخت، اجازه بدید چیزکیک به آرامی و تدریجی خنک بشه.
۴. روش تهیه دسر کیک پنیر لیمو (بدون فر/یخچالی)
اگه فر ندارید یا دنبال یه روش ساده تر و خنک هستید، چیزکیک یخچالی لیمو بهترین گزینه است. این روش هم خیلی خوشمزه و پرطرفداره.
- برای کراست: همون مراحل کراست بیسکویتی رو انجام بدید و قالب رو برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه توی یخچال بذارید تا کاملاً سفت بشه. دیگه نیازی به پخت اولیه کراست نیست.
- تفاوت در مواد اولیه برای فیلینگ: برای چیزکیک یخچالی، معمولاً از ژلاتین یا پودر ژله لیمو برای سفت شدن مایه پنیری استفاده میشه.
- پنیر خامه ای (به دمای محیط رسیده): ۵۰۰ گرم
- شکر دانه ریز: ۱۵۰ گرم (حدود ۳/۴ پیمانه)
- آب لیموی تازه: ۱/۴ پیمانه
- رنده پوست لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- خامه فرم گرفته (خامه قنادی): ۲۰۰ گرم
- ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین (یا ژله لیمو)، بن ماری شده در ۱/۴ پیمانه آب سرد
- مراحل تهیه فیلینگ یخچالی:
- پنیر خامه ای و شکر رو با همزن بزنید تا یکدست و کرمی بشن.
- آب لیمو، رنده پوست لیمو و وانیل رو اضافه کرده و مخلوط کنید.
- ژلاتین حل شده و خنک شده رو به آرامی و در حین هم زدن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- خامه قنادی فرم گرفته رو به آرامی و با لیسک، به مایه پنیری اضافه کنید و به صورت دورانی فولد کنید تا پف خامه نخوابه.
- مایه رو روی کراست بیسکویتی که تو یخچال سفت شده، بریزید و سطحش رو صاف کنید.
- قالب رو برای حداقل ۶ تا ۸ ساعت (یا یک شب) توی یخچال بذارید تا کاملاً سفت بشه.
۵. تهیه سس/تزیین رویه لیمو
تزیین چیزکیک، مثل تاجیه که روی سر این دسر خوشگل می ذارید. برای چیزکیک لیمو، سس لیمو یا گلیز لیمویی، بهترین گزینه است.
سس لیمو (Lemon Curd)
- آب لیموی تازه، پودر قند، نشاسته ذرت و رنده پوست لیمو رو توی یه قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید.
- مخلوط رو مدام هم بزنید تا غلیظ بشه و به جوش بیاد. بعد از اینکه غلیظ شد، از روی حرارت بردارید.
- کره رو به سس اضافه کنید و هم بزنید تا آب بشه و سس براق و یکدست بشه.
- اجازه بدید سس لیمو کاملاً خنک بشه. وقتی خنک شد، می تونید روی چیزکیک خنک شده بریزید یا کنارش سرو کنید.
برای تزیین نهایی، می تونید از برش های نازک لیمو، برگ نعنا تازه یا میوه های رنگارنگ مثل توت فرنگی و بلوبری استفاده کنید. حتی کمی خامه فرم گرفته هم می تونه ظاهر چیزکیک تون رو جذاب تر کنه.
نکات مهم و طلایی برای یک دسر کیک پنیر لیمویی بی نقص
درست کردن چیزکیک، مثل هر هنر دیگه ای، قلق های خودش رو داره. اگه این نکات رو رعایت کنید، چیزکیک لیمویی شما از هر نظر عالی میشه و همه رو شگفت زده می کنه.
۱. دمای مواد اولیه: دمای محیط رو جدی بگیرید!
باور کنید یا نه، این یه راز بزرگه! پنیر خامه ای و تخم مرغ باید حتماً به دمای محیط رسیده باشن. اگه مواد سرد باشن، خوب با هم مخلوط نمیشن و ممکنه فیلینگ تون گلوله گلوله بشه یا بافت یکدستی نداشته باشه. حداقل ۱ تا ۲ ساعت قبل از شروع کار، پنیر و تخم مرغ رو از یخچال بیرون بیارید.
۲. هم زدن بیش از حد، ممنوع!
یکی از دلایل اصلی ترک خوردن چیزکیک، ورود هوای زیاد به فیلینگ پنیریه. وقتی پنیر خامه ای و شکر رو هم می زنید، فقط در حد یکدست شدن کافیه. موقع اضافه کردن تخم مرغ ها هم فقط در حد ترکیب شدن هم بزنید. هم زدن زیاد باعث میشه هوای زیادی وارد مایه بشه و موقع پخت، این هوا منبسط شده و بعد موقع خنک شدن، فروکش می کنه و چیزکیک ترک می خوره.
۳. راه های جلوگیری از ترک خوردن: ناجی چیزکیک شما!
- حمام آب (بن ماری): همونطور که گفتیم، این روش بهترین راه برای پخت یکنواخت و جلوگیری از ترک خوردنه. رطوبت محیط فر رو بالا می بره و حرارت به آرامی به چیزکیک می رسه.
- خنک کردن تدریجی: هرگز چیزکیک داغ رو بلافاصله از فر خارج نکنید و مستقیم تو یخچال نذارید. شوک حرارتی باعث میشه بافتش منقبض بشه و ترک بخوره. اجازه بدید اول تو فر خاموش با در نیمه باز خنک بشه، بعد تو دمای محیط و بعد تو یخچال.
- کمی آرد یا نشاسته ذرت: اضافه کردن مقدار کمی آرد یا نشاسته ذرت (همون ۲ قاشق غذاخوری که تو دستور گفتیم) به فیلینگ، به پایداری بافت کمک می کنه و احتمال ترک خوردن رو خیلی کم می کنه.
۴. انتخاب بهترین نوع پنیر: کیفیت، حرف اول رو می زنه!
برای چیزکیک، پنیر خامه ای باید پرچرب باشه و طعم قوی نداشته باشه. پنیر ماسکارپونه، یا پنیر خامه ای های معروف و با کیفیت (مثل کاله یا فیلا و دلفی) بهترین انتخابن. از پنیرهای شور یا پنیر پیتزا استفاده نکنید که نتیجه اش فاجعه بار میشه! پنیر لبنه هم خوبه ولی حتماً دقت کنید کم نمک باشه.
۵. لیموی تازه و ارگانیک: عطر و بوی بهشتی!
برای دسر کیک پنیر با لیمو، عطر و طعم لیمو حرف اول رو می زنه. پس حتماً از لیموی تازه و ارگانیک استفاده کنید. موقع رنده کردن پوست لیمو، فقط قسمت زرد رنگ رو رنده کنید و مراقب باشید قسمت سفید که زیر پوست زرده رو رنده نکنید، چون تلخ میشه و طعم چیزکیک تون رو خراب می کنه.
۶. خنک کردن کامل: صبر داشته باشید!
صبر، کلید موفقیت در پخت چیزکیک لیموییه! حداقل ۴ ساعت و ترجیحاً یک شب کامل باید چیزکیک تو یخچال بمونه تا کاملاً سفت بشه و طعم ها حسابی به خورد هم برن. اگه عجله کنید و زودتر برش بزنید، ممکنه بافتش شل باشه و فرم نگیره. سردی زیاد هم باعث میشه طعم لیمو و پنیر خودش رو بهتر نشون بده.
۷. بافت کرمی و لطیف: لمس حرفه ای شما!
اگه تمام نکات بالا، مخصوصاً دمای مواد و هم نزدن زیاد رو رعایت کنید، بافت چیزکیک شما کرمی، لطیف و ذوب شونده تو دهان میشه. استفاده از خامه ترش یا ماست یونانی هم می تونه به لطافت بیشتر بافت کمک کنه. البته این مورد اختیاریه و چیزکیک بدون اون هم عالی میشه.
ارزش غذایی کیک پنیر و لیمو
هر برش از این چیزکیک لیمویی خوشمزه، علاوه بر طعم فوق العاده، می تونه مقداری از نیازهای غذایی شما رو هم تأمین کنه. البته دقت کنید که این مقادیر تقریبی هستن و با توجه به نوع مواد اولیه و اندازه برش ها، ممکنه کمی تغییر کنن.
عنوان | مقدار تقریبی در هر برش (بر اساس ۱۲ سرو) |
---|---|
کالری | ۳۵۰-۴۰۰ |
چربی کل | ۲۵-۳۰ گرم |
چربی اشباع | ۱۵-۲۰ گرم |
کلسترول | ۱۰۰-۱۲۰ میلی گرم |
سدیم | ۲۰۰-۲۵۰ میلی گرم |
کربوهیدرات کل | ۳۰-۳۵ گرم |
فیبر غذایی | ۱-۲ گرم |
شکر | ۲۰-۲۵ گرم |
پروتئین | ۵-۷ گرم |
یادتون باشه که این دسر، هرچند خوشمزه است، بهتره که به اندازه مصرف بشه و بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشه. لیمو هم که منبع ویتامین C هست و خواص زیادی داره.
نگهداری و فریز کردن دسر کیک پنیر لیمو
اگه از چیزکیک تون چیزی باقی موند (که بعیده!) یا خواستید برای بعد نگهش دارید، این نکات رو رعایت کنید تا تازگی و طعمش حفظ بشه.
نگهداری در یخچال
چیزکیک پخته شده و خنک شده رو باید حتماً تو یخچال نگهداری کنید. بهترین روش اینه که اون رو توی یک ظرف دربسته قرار بدید یا با سلفون بپوشونید تا هوا بهش نرسه و خشک نشه یا بوی یخچال رو به خودش نگیره. چیزکیک لیمو تا ۵ روز تو یخچال تازه و خوشمزه می مونه.
امکان فریز کردن دسر
خبر خوب اینه که می تونید چیزکیک لیمویی رو فریز هم بکنید! این برای وقتایی عالیه که زیاد درست کردید یا می خواید برای یه مهمونی تو آینده از قبل آماده اش کنید. برای فریز کردن:
- مطمئن بشید که چیزکیک کاملاً خنک شده و سفت شده.
- بدون سس یا هر تزیین رویه، اون رو با سلفون چند لایه بپوشونید و بعد با فویل آلومینیوم محکم بپیچید تا هوا بهش نرسه. این کار از سوختگی فریزر جلوگیری می کنه.
- می تونید چیزکیک رو به صورت کامل یا برش های تکی فریز کنید. اگه برش تکی فریز می کنید، هر برش رو جداگانه بپیچید.
- چیزکیک رو میشه تا ۱ تا ۲ ماه تو فریزر نگهداری کرد.
نحوه صحیح یخ زدایی
برای یخ زدایی چیزکیک، اون رو از فریزر به یخچال منتقل کنید و اجازه بدید یک شب کامل (حدود ۸ تا ۱۲ ساعت) تو یخچال بمونه تا به آرامی یخ زدایی بشه. هرگز چیزکیک رو تو دمای اتاق یا مایکروویو یخ زدایی نکنید چون بافتش خراب میشه. بعد از یخ زدایی کامل، می تونید سس و تزیینات دلخواه رو روش بریزید و سرو کنید.
برای حفظ طعم و تازگی، چیزکیک لیمویی رو همیشه در ظرف دربسته یا سلفون پیچ شده در یخچال نگهداری کنید و هنگام فریز کردن، مطمئن شوید کاملاً پوشانده شده است تا از جذب بوهای دیگر جلوگیری شود.
اگه از این دستور چیزکیک لیمو خوشتون اومد و درستش کردید، حتماً نظرات و تجربه هاتون رو تو قسمت کامنت ها باهامون به اشتراک بذارید. دوست داریم بدونیم نتیجه کارتون چطور بوده و اگه سوالی داشتید، حتماً بپرسید. نوش جان!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دسر کیک پنیر با لیمو | طرز تهیه آسان و خوشمزه (چیزکیک لیمو)" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دسر کیک پنیر با لیمو | طرز تهیه آسان و خوشمزه (چیزکیک لیمو)"، کلیک کنید.